Ghimbirul este o plantă cu multiple beneficii pentru sănătate, utilizată atât în alimentație, cât și în medicină tradițională. Rădăcina sa este bogată în compuși bioactivi care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.
Indiferent dacă vrei să îți îmbunătățești sănătatea generală, să slăbești sau să te simți mai bine în pielea ta, ghimbirul poate fi un aliat puternic.
De-a lungul timpului, după zeci de cercetări care au avut în centrul atenţiei aceasta miraculoasă plantă rădăcinoasă, oamenii de ştiinţă au concluzionat: ghimbirul este mai mult decât un remediu tradiţional, este aproape un medicament în chimioterapie, sarcină, artrită reumatoidă, osteoartrită, dureri musculare, digestie, stări de greaţă.
Foarte important pentru întărirea sistemului imunitar, mai ales în timpul iernii, ghimbirul este recomandat doar mestecat pentru: inflamaţii ale gâtului, laringită, tuse.
În cazul unor indigestii şi inapetenţe, mai ales dacă aţi făcut un uşor exces culinar, amestecaţi suc de ghimbir, cu zeamă de lămâie şi sare şi consumaţi amestecul întotdeauna înainte de mese.
Dacă suferiţi de afecţiuni biliare, amestecaţi suc de ghimbir cu 7 pahare de lapte, fierbeţi compoziţia până scade la jumătate; apoi îndulciţi cu zahăr, după care vă puteţi bucura de rezultat, înainte de culcare.
Ghimbirul poate înlocui orice medicament pentru calmarea durerilor severe de cap – trebuie doar să aplicaţi pe frunte o pastă din ghimbir uscat cu apă sau gel de aloe. (…) Dacă durerile de cap au un substrat nervos, atunci sucul de ghimbir se amestecă cu lapte şi se foloseşte ca inhalant.
O altă durere căruia ghimbirul îi poate face faţă este durerea de dinţi, numai dacă aplicaţi o pastă din ghimbir şi aloe vera pe partea de unde este durerea.
Ceaiul preparat din ghimbir este antidotul perfect împotriva răcelii, mai ales că această plantă medicinală inhibă crearea prostaglandinei PGE2 responsabilă de efectele anti-febră extrem de puternice.
De asemenea, ghimbirul poate fi parte integrată din curele de slăbire – stimulează metabolismul şi arde grăsimile.
Vei avea nevoie de:
Mod de pregătire:
Primul pas este să amesteci sucul de aloe vera cu apă, după care să adaugi sucul unei jumătăți de lămâie împreună cu o linguriță de praf de ghimbir. Amestecă bine ingredientele și îndulcește cu miere.
(…) Consumă acest remediu naturist în fiecare dimineață, pe stomacul gol.
Sursă foto: Shutterstock.