Ajuta la slabit
In cantitati mici, vinul poate fi consumat si in regimul de slabire pentru ca nu contine grasimi, colesterol sau fibre, fiind in acelasi timp furnizor de energie si un bun digestiv. In functie de culoarea, taria si tipul vinului, variaza si aportul energetic al acestuia. Cel mai indicat pentru silueta este vinul alb sec, deoarece este cel mai sarac in proteine si calorii. Este urmat de vinul rosu sec – care este un excelent antioxidant.
Vinul bate berea?
Marii producatori de bere din Germania si SUA sunt ingrijorati deoarece tinerii din intreaga lume au inceput sa prefere vinul berii. Acest fapt a fost dezvaluit de un sondaj efectuat la nivel mondial. Femeile chestionate au raspuns ca nu au nimic impotriva sa plateasca mai mult pentru un pahar de vin in pofida berii. Se pare ca filosofia adoptata ar fi aceea „bea putin, simte mai mult”.
Inca din antichitate
In jurul anului 450 i.d.H., Hipocrate recomanda oamenilor sa-si dezinfecteze ranile cu vin. Licoarea din struguri ajuta si la suprimarea febrei. De asemenea, era pe post de diuretic sau de supliment alimentar. Se considera ca majoritatea patogenilor pot fi omorati sau inhibati de acizii si alcoolul din vin. Din aceasta cauza, in perioada amintita vinul era considerat o bautura sanatoasa, chiar daca era consumata in cantitati mari.
Cum il servim
Vinurile albe se servesc dupa ce au fost racite in prealabil la 10-12 grade C. Se folosesc pahare in forma de lalea cu deschidere mai mica. Vinul rosu se serveste la temperatura camerei. Se desface cu cel putin jumatate de ora inainte de servire pentru a fi lasat sa respire. Se folosesc pahare in forma de lalea cu deschidere larga pentru a favoriza perceperea aromelor si buchetului.
Vinul Regelui
Regele nu a murit si o stim cu totii foarte bine. Este vorba de legendarul Elvis Presley, si azi o fabrica de bani. Printre materialele promotionale cumparate cu mare spor de catre fani se afla si vinul Elvis. O baterie de vin costa in jur de 10 dolari, dar creme de la creme este „Velvet Elvis Cabernet Sauvignon” care ajunge la pretul de 100 de dolari.
Cea mai scumpa sticla de vin pusa la vanzare este „Chateau d’ Yquem Sauternes” (1787) si costa intre 56.000 si 64.000 $, conform Guinnes Book. Valoroasa bautura provine din Bordeaux, Franta.
Vinul Madonnei
Unele vedete isi asociaza numele de tot felul de produse pentru a-si rotunji conturile si a capata mai multa vizibilitate. La inceputul lui 2006 au aparut pe piata 4 sortimente de vin „Madonna“: Cabarnet Sauvignon, Barbera, Pinot Grigio si UnWine. O sticla costa intre 25 si 40 $.