Lista de cumpărături: alimente care nu trebuie să lipsească

Am întocmit pentru tine o listă de super alimente care nu trebuie să lipsească de pe lista de cumpărături, pentru a-ți ușura experiența la magazin.
  • Publicat:
Lista de cumpărături: alimente care nu trebuie să lipsească
Foto: shutterstock

Fie că mergi să-ți faci cumpărăturile pentru toată săptămâna, fie că vrei să-ți iei doar strictul necesar, este foarte important ceea ce pui în coșul de cumpărături. Odată intrați în supermarket suntem tentați să cumpărăm produse nesănătoase sau pe care nu am avea de ce să le consumăm, iar varietatea de produse și ingrediente este de-a dreptul copleșitoare. Ca experiența să fie mai puțin stresantă pregătește-ți încă de acasă o listă de cumpărături. Și, ca să-ți simplificăm treaba, venim cu o sugestie de produse sănătoase care nu ar trebui să-ți lipsească din dietă.

Lista de cumpărături

Fructe de pădure congelate

Poate că nu locuiești într-o zonă în care să poți cumpăra fructe de pădure proaspete pe întreaga perioadă a anului, iar cele congelate sunt alternativa ideală. Conțin antioxidanți, vitamine și minerale, indiferent de forma în care alegi să le consumi.

Linte

Înrudită cu fasolea, lintea conține 24 de grame de proteină și 10 grame de fibre la suta de grame. Spre deosebire de alte produse care conțin proteină, lintea are o durată de viață mai mare, motiv pentru care odată depozitată o poți consuma în orice moment îți dorești.

Ouăle, nelipsite de pe lista de cumpărături

Nu te lăsa intimidată de ideea că ouăle cresc colesterolul. Aceste alimente sănătoase trebuie să se regăsească pe lista de cumpărături și, dacă totuși îți este teamă să le consumi, te poți sfătui cu medicul astfel încât să știi în ce cantitate le introduci în dietă. Ouăle sunt bogate în vitamine și minerale și aduc un plus de proteină în orice preparat.

Piept de pui

Pieptul de pui este ideal pentru momentele în care simți nevoia să consumi o sursă ușoară de proteină. Îți poți congela și consuma când ai nevoie, fie pe grill, fie în supă.

Lapte de ovăz

Laptele de ovăz este alternativa ideală pentru cei care-și doresc să reducă sau să renunțe la produsele lactate. Conține vitamina D, vitamina A, vitamina B12 și calciu și are același profil nutritiv ca laptele de vacă. Mai mult, oferă beta-glucani, aceste fibre solubile care ajută la reducerea colesterolului și sprijină funcția imunitară.

Legume congelate

Similar fructelor de pădure congelate, legumele sub această formă nu sunt mai puțin nutritive. În plus, este o modalitate mult mai ușoară de a consuma legume zilnic pentru că pot fi adăugate oricărui prepara.

Nu uita să treci pe lista de cumpărături fructe și legume proaspete

Chiar dacă am menționat fructele și legumele congelate, nu trebuie de pe lista de cumpărături să lipsească și cele proaspete. Sunt bogate în antioxidanți, vitamina, minerale și alți nutrienți esențiali pentru sănătatea noastră.

Avocado

Avocado este un super-aliment care nu trebuie să lipsească din dietă, mai ales că acesta conține cele mai sănătoase grăsimi. Fructul vine la pachet cu 13.5 grame de fibre, care ajută la menținerea sănătății digestive și reduce nivelul colesterolului.

Ciocolată neagră

Știm că din când în când mai apare și pofta de dulce. Chiar și ciocolata trebuie adăugată pe lista de cumpărături, dar nu oricare, ci ciocolata neagră. Pudra de cacao esye bogată în flavonoide, antioxidanți care reduc colesterolul rău și cresc colesterolul bun.

Cartofii, pe lista de cumpărături

Sunt atât de multe soiuri încât nu poți spune că n-ai de unde alege. Cartofii sunt bogați în carbohidrați și sunt o sursă ideală de energie pentru orice antrenament. Un cartof roșu, de exemplu, conține 37% din necesarul zilnic recomandat de potasiu, un mineral care ajută contracția musculară și reglează tensiunea arterială, în timp ce un cartof alb conține 132% din necesarul zilnic recomandat de vitamina A, un nutrient care ajută vederea.

Somon

Carnea de pui nu este singura sursă de proteină pe care să o consumi după antrenament. Somonul la rândul lui este un produs super sănătos pe care-l poți găsi în supermarket. O bucată de somon poate conține 17 grame de proteină și este o sursă esențială de acizi grași omega-3, care joacă un rol important pentru sănătatea inimii, creierului și ochilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”