Obișnuiești să mănânci pepenele roșu cu pâine? Specialiștii avertizează că acesta este un obicei periculos pentru sănătate. Iată și de ce!
Pepenele roşu este un aliment preferat în timpul verii, care răcorește și hidratează, însă poate avea şi efecte adverse. Prin conţinutul său de apă şi fibre, pepenele roşu previne constipaţia şi contribuie la păstrarea unui tract digestiv sănătos. Seminţele de pepene roşu sunt extrem de sănătoase şi sunt, de asemenea, recomandate consumului: proteinele din semințe conțin aminoacizi esențiali.
Pepenele NU se combină cu NICIUN alt produs alimentar. Acesta este foarte acid, fermentează în stomac și încetinește digestia altor produse, avertizează experții în nutriție.
Hidratează intens
Ştiai că pepenele verde te poate hidrata chiar mai bine decât băuturile specifice sportivilor de performanţă? El conţine 96% apă, calciu, magneziu, potasiu, sodiu şi săruri hidratante. Mai mult, consumând pepene verde te vei proteja de ultraviolete datorită licopenului, vitaminei C si beta carotenului pe care îl conţine pulpa suculentă.
Reglează tensiunea arterială
Pepenele este indicat persoanelor care suferă de hipertensiune, datorită conţinutului scăzut în grăsimi. Substanţa numită cucurbocitrin stimulează dilatarea vaselor de sânge şi ajută la echilibrarea tensiunii arteriale.
Este puternic detoxifiant
Specialiştii afirmă că pepenele verde reduce toxinele din corp, măreşte diureza şi ajută la eliminarea sării în exces. Aşadar, dacă îţi doreşti o piele fină şi o dispoziţie de invidiat, atunci cura de sezon acţionează eficient dacă timp de 2-3 săptămâni vei mânca aproximativ un kilogram de miez de pepene verde pe zi.
Citeşte şi: De ce să consumi pepene roşu, fructul-vedetă al verii – VIDEO by CSID
FOTO: Shutterstock