Medicul atleților olimpici dezvăluie ce aliment consumă în fiecare zi. Ajută la o viață mai lungă și mai sănătoasă

  • Publicat:
Medicul atleților olimpici dezvăluie ce aliment consumă în fiecare zi. Ajută la o viață mai lungă și mai sănătoasă

Un medic specializat în medicină regenerativă, care studiază longevitatea de mulți ani, recomandă acest aliment accesibil tuturor. Alimentul ajută la o viață mai lungă și mai sănătoasă, potrivit ABC. Iată care este acesta!

Acest aliment are efecte importante asupra sănătății

Când vorbește despre acest aliment, pe care Neil Paulvin îl numește „Sfântul Graal”, în realitate ne recomandă să consumăm … afine.

Nu trebuie decât să fugiţi la piaţă, să cumpăraţi multe afine şi să le combinaţi în cât mai multe feluri posibile. Proaspete de preferat, dar sunt recomandate şi cele congelate. Adăugaţi-le în cereale, în îngheţată, în sucuri de fructe. Chiar şi coapte, afinele îşi pătrează o parte dintre proprietăţi. Nu trebuie decât să nu adăugaţi prea multe calorii prin intermediul celorlalte ingrediente. Dar… merită, din când în când, să încercaţi o reţetă din cele deja cunoscute: o tartă cu afine, de pildă.

Câteva beneficii ale afinelor:

1. Au un conţinut scăzut de calorii şi crescut de nutrienţi şi fibre (100g afine = 57kcal), ceea ce le face potrivite pentru a fi consumate cu moderaţie în curele de slăbire;

2. Conţin tanini ce inhibă ataşarea bacteriilor de pereţii tractului urinar,  protejând astfel de infecţii urinare;

3. Pot ajuta la prevenirea şi refacerea pierderilor de memorie asociate cu vârsta;

4. Conţin antioxidanţi precum anthocyanina, care reduce nivelul de radicali liberi, scăzând astfel riscul apariţiei bolilor de inimă;

5. Reduc uşor tensiunea arterială – un studiu cu durata de 8 săptămâni efectuat pe persoane obeze, cu risc crescut de a dezvolta boala cardiovasculară, a arătat  o scădere a tensiunii arteriale cu 4 – 6 % după consumul a 50 g de afine pe zi;

6. Pot scădea nivelul de LDL colesterol, cel care este responsabil de apariţia plăcilor de aterom de pe pereţii vaselor de sânge;

7. Indicele glicemic scăzut (53) le face potrivite pentru a fi consumate (în cantităţi moderate) de către persoanele cu diabet zaharat sau cu toleranţă scăzută la glucoză.

Dr. Neil Paulvin, pe lângă faptul că și-a dedicat întreaga carieră căutării modalităților prin care să trăim mai mult ducând o viață mai sănătoasă, a fost medicul personal al unor personalități importante, precum atleți olimpici, și își difuzează studiile și cercetările pe contul său de Instagram sau pe canalul de YouTube.

@livingwellsolution 3 Amazing Benefits of Blue Berries. 3rd Benefit Will STUN YOU #BlueBerryBenefits #Superfruit #HealthEat #fyp #foryou #BlueBerryMagic #StunningHealthBenefits ♬ original sound – livingwellsolution

Dieta cu afine: beneficii multiple pentru inimă şi creier

Afinele conţin antioxidanţi şi fibre ce favorizează capacitatea organismului nostru de a dizolva colesterolul rău. Şi pentru că afinele acţionează împotriva problemelor metabolice, implicit ajută la prevenirea bolilor cardiace.

Afinele conţin flavonoide (compuşi ce conţin la rândul lor antioxidanţi şi substanţe biochimice) ce ajută la îmbunătăţirea memoriei şi a funcţiilor cognitive, cum ar fi: capacitatea de a lua decizii, motivarea, înţelegerea generală şi funcţia de retenţie. În plus, consumul regulat de flavonoide reprezintă un real sprijin pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.

FOTO: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult