Unii olimpici nu pot trăi fără carne, timp în care alții consumă multe cereale. Iată mai jos ce mănâncă înainte și după antrenamente câțiva dintre sportivii români calificați la Olimpiada de la Paris 2024. Luni seară, 29 iulie 2024, David Popovici a câștigat aurul la proba de 200 de metri liber, la Jocurile Olimpice. Aflat în urma adversarilor săi până la ultimii metri, Popovici a avut un final formidabil și a oprit cronometrul la 1:44:72, la doar două sutimi în fața britanicului Matthew Richards.
Vezi această postare pe Instagram
Unul dintre cei mai mari sportivi ai României la ora actuală, înotătorul de 19 ani David Popovici consumă cantități importante de lactate zilnic.
La micul-dejun, zilnic, înotătorul român mănâncă un iaurt mare amestecat cu banane, chia, miere și fulgi de ovăz, după cum a povestit tatăl lui. Uneori, adaugă în el curmale și migdale.
„Mâncarea mea preferată e cea pe care o mănânc imediat după un antrenament când știu că am muncit foarte mult, e important să mănânci imediat după ce ai depus un efort intens. Acela e momentul în care mă simt cel mai bine mâncând ceva. După antrenament mănânc un sendviș cu pâine integrală, unt, cașcaval bio, o felie de șuncă de porc mangalița – proteină animală, dar o aleg atent. Și lapte în care mai pun scorțișoară, ovăz și miere. Cu asta m-am obișnuit de mic“, a povestit David Popovici în cadrul unui interviu.
În plus, David Popovici nu consumă niciodată pâine albă. De asemenea, produsele de tip fast-food și mâncarea cu un conținut ridicat de grăsimi sau ulei nu se regăsesc în dieta lui.
„Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine…Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine. Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00“, a povestit David Popovici, cu ceva timp în urmă.
Vezi această postare pe Instagram
Campioana europeană la tenis de masă Bernadette Szocs, calificată la Jocurile Olimpice de la Paris, spune că nu poate trăi nicio zi fără carne.
Sportiva de 29 de ani este pasionată de gătit și își pregătește singură mâncarea, uneori și de două ori pe zi, între antrenamente: „Bunica m-a învățat foarte multe feluri diferite de mâncare și mă simt bine în bucătărie. În fiecare zi gătesc între antrenamente și iubesc să gătesc. Fără carne nu pot să trăiesc, pentru că îmi dă energie pentru antrenamente“, spune ea.
Vezi această postare pe Instagram
Alți sportivi, cum este Bianca Ghelber, calificată la Jocurile Olimpice la proba de aruncare a ciocanului, preferă combinația de cereale, fructe și semințe la micul-dejun.
FOTO: Instagram @chlorinnedaddy