Mesele campionilor. Ce mănâncă pentru energie sportivii calificați la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris

Alimentele pe care campionul mondial nu le mănâncă niciodată
  • Publicat:
Mesele campionilor. Ce mănâncă pentru energie sportivii calificați la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris

Unii olimpici nu pot trăi fără carne, timp în care alții consumă multe cereale. Iată mai jos ce mănâncă înainte și după antrenamente câțiva dintre sportivii români calificați la Olimpiada de la Paris 2024. Luni seară, 29 iulie 2024, David Popovici a câștigat aurul la proba de 200 de metri liber, la Jocurile Olimpice. Aflat în urma adversarilor săi până la ultimii metri, Popovici a avut un final formidabil și a oprit cronometrul la 1:44:72, la doar două sutimi în fața britanicului Matthew Richards.

Ce consumă David Popovici la micul dejun și după antrenament

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de david popovici 🧫 (@chlorinedaddy)

Unul dintre cei mai mari sportivi ai României la ora actuală, înotătorul de 19 ani David Popovici consumă cantități importante de lactate zilnic.

La micul-dejun, zilnic, înotătorul român mănâncă un iaurt mare amestecat cu banane, chia, miere și fulgi de ovăz, după cum a povestit tatăl lui. Uneori, adaugă în el curmale și migdale.

„Mâncarea mea preferată e cea pe care o mănânc imediat după un antrenament când știu că am muncit foarte mult, e important să mănânci imediat după ce ai depus un efort intens. Acela e momentul în care mă simt cel mai bine mâncând ceva. După antrenament mănânc un sendviș cu pâine integrală, unt, cașcaval bio, o felie de șuncă de porc mangalița – proteină animală, dar o aleg atent. Și lapte în care mai pun scorțișoară, ovăz și miere. Cu asta m-am obișnuit de mic“, a povestit David Popovici în cadrul unui interviu.

Nu consumă pâine albă

În plus, David Popovici nu consumă niciodată pâine albă. De asemenea, produsele de tip fast-food și mâncarea cu un conținut ridicat de grăsimi sau ulei nu se regăsesc în dieta lui.

Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine…Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine. Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00“, a povestit David Popovici, cu ceva timp în urmă.

Bernadette Szocs mănâncă zilnic carne


Campioana europeană la tenis de masă Bernadette Szocs, calificată la Jocurile Olimpice de la Paris, spune că nu poate trăi nicio zi fără carne.

Sportiva de 29 de ani este pasionată de gătit și își pregătește singură mâncarea, uneori și de două ori pe zi, între antrenamente: „Bunica m-a învățat foarte multe feluri diferite de mâncare și mă simt bine în bucătărie. În fiecare zi gătesc între antrenamente și iubesc să gătesc. Fără carne nu pot să trăiesc, pentru că îmi dă energie pentru antrenamente“, spune ea.

Bianca Ghelber consumă multe cereale

Alți sportivi, cum este Bianca Ghelber, calificată la Jocurile Olimpice la proba de aruncare a ciocanului, preferă combinația de cereale, fructe și semințe la micul-dejun.

Citește și: Superalimentul pe care îl consumă marii jucători de fotbal. Îmbunătățește performanța și previne accidentările grație componentelor sale nutriționale

FOTO: Instagram @chlorinnedaddy

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian