Metoda simplă care face pâinea, cartofii și pastele mai sănătoase pentru sănătatea intestinală, potrivit unui nutriționist

  • Publicat:
Metoda simplă care face pâinea, cartofii și pastele mai sănătoase pentru sănătatea intestinală, potrivit unui nutriționist

Sa ai grija de sanatatea ta intestinala este un lucru esential spun medicii. Si poti face asta si in timp ce mananci unele dintre alimentele tale preferate bogate in amidon, precum pastele, orezul sau painea.

Intr-un video recent publicat pe TikTok, medicul nutritionist Karan Rajan spune ca exista „o metoda foarte usoara de a imbunatati sanatatea intestinala” fara un efort suplimentar. Tot ce trebuie sa faci este sa consumi carbohidratii „a doua zi”. Resturile de paste, orez, paine sau cartofi pot avea beneficii pentru microbiomul intestinal daca respecti aceasta regula.

Motivul este amidonul rezistent, precum si un proces chimic prin care acesta trece, numit retrogradare.

De ce carbohidratii consumati la ceva timp dupa preparare sunt mai sanatosi

Cand carbohidratii sunt incalziti, granulele de amidon absorb apa si isi pierd structura cristalina. Apoi, dupa ce carbohidratii se racesc, lanturile de amidon se reformeaza si se rearanjeaza intr-un mod care este mai rezistent la digestie, potrivit huffingtonpost.co.uk.

Acest proces inseamna ca acum carbohidratii sunt retrogradati sau devin amidon rezistent.

Prin urmare, sunt mai rezistenti la digerarea in intestinul subtire si sunt sanse mai mici sa fie absorbiti. In schimb, mancarea ajunge in intestinul gros, ceea ce inseamna ca organismul tau… Citește continuarea AICI

sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News