Micul dejun care te scapă de grăsimea de pe burtă: cum arată, ce trebuie să mănânci

Dacă vrei să scapi de grăsimea de pe burtă, nu este suficient să mănânci bine doar la micul dejun, ci pe întreg parcursul zilei.
  • Publicat:
Micul dejun care te scapă de grăsimea de pe burtă: cum arată, ce trebuie să mănânci
Foto: shutterstock

Grăsimea viscerală prezentă în corp este vinovată pentru numeroase probleme de sănătate, mai ales dacă te confrunți cu ea în exces. Grăsimea viscerală, cunoscută și ca grăsime abdominală sau grăsimea de pe burtă, este un tip de grăsime care se situează în jurul organelor interne și care crește riscul hipertensiunii, diabetului și bolilor cardiovasculare.

Dacă vrei să scapi de acest tip de grăsime, trebuie să știi că nu este atât de ușor, dar efortul merită din plin pentru că îmbunătățești sănătatea și totodată îți schimbi obiceiurile alimentare prin consumul mai multor fibre și proteine, dar și să consumi mai multă apă pentru a te menține hidratată. Primul pas prin care poți face acest lucru este să nu sari peste micul dejun! Un mic dejun echilibrat te ajută să slăbești pentru că îți pune metabolismul în mișcare, dar dacă vrei să scapi de grăsimea de pe burtă, nu este suficient să mănânci bine doar la micul dejun, ci pe întreg parcursul zilei. Așadar, iată ce să mănânci ca să scapi de grăsimea de pe burtă.

Ce să mănânci să scapi de grăsimea de pe burtă

Ovăz

Ovăzul a fost asociat de-a lungul anilor multor beneficii pentru sănătate, printre care stabilizarea glicemiei, scăderea colesterolului, reducerea riscului de boli cronice și gestionarea scăderii în greutate. Multe dintre aceste beneficii se datorează cinținutului crescut de fibre solubile, un nutrient crucial în procesul de slăbire. De fapt, un studiu publicat de American Journal of Clinical Nutrition arată că fibrele solubile sunt asociate în special reducerii grăsimii abdominale.

Migdale și alte duci

O altă opțiune sănătoasă care să te ajute să reduci grăsimea de pe burtă sunt nucile și migdalele. Ele sunt o sursă excelentă de proteină vegetală și grăsimi sănătoase precum acizi grași omega-3. Omega-3 ajută la reglarea glicemiei și insulinei, importante în procesul de reducere a grăsimii abdominale. Dacă nu îți plac migdalele, poți încerca alte tipuri de nuci bogate în omega-3.

Fructe

Fructele sunt alimente excelente pentru micul dejun pentru că ele ajută la potolirea poftelor alimentare de pe timpul zilei, iar datorită conținutului de fibre te ajută să menții senzația de sațietate pentru mai mult timp. În special fructe precum afine sau căpșune conțin flavonoide, care ajută în procesul de slăbire. Tot pentru micul dejun poți consuma și papaya, rodie, măr verde, kiwi și portocale pentru că ele scad nivelul colesterolului și reduc factorii de risc pentru bolile cardiovasculare și accident vascular cerebral. Este foarte important că micul dejun să includă proteine și grăsimi sănătoase alături de aceste fructe. Poți încerca un bol de ovăz cu fructe și unt de arahide sau să îți prepari o omletă și să consumi un fruct imediat după.

Alimentele fermentate te ajută să scapi de grăsimea de pe burtă

Multe persoane aleg să sară peste produsele fermentate la micul dejun, dar există cercetări care sugerează că tocmai acestea sunt esențiale în reducerea grăsimii abdominale. Alimentele fermentate se regăsesc sub diferite forme: kefir, kimchi sau varză murată și conțin bacterii bune care sprijină sănătatea tractului gastrointestinal. Studiile arată că în urma consumului de alimente fermentate se reduce grăsimea viscerală. Așadar, pentru micul dejun îți oferim ca sugestie un bol cu iaurt, fructe, nuci și semințe.

Somon

Somonul este o altă sursă delicioasă de grăsimi sănătoase cu care-ți poți începe ziua. Somonul este o grăsime sănătoasă care poate reduce grăsimea viscerală pentru că el conține acizi grași omega-3, vitamina D și fier, iar un nivel crescut al acestor nutrienți a fost asociat reducerii grăsimii de pe burtă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult