Mierea înghețată, trendul care-ți poate strica dinții

Mierea înghețată este unul dintre noile trenduri care presupune ca într-o sticlă de plastic să adăugăm miere pe care să o punem ulterior la congelator.
  • Publicat:
Mierea înghețată, trendul care-ți poate strica dinții
Foto: shutterstock

Platforma TikTok a devenit o sursă de idei pentru rețete și alte trucuri care ne pot fi de folos prin casă, dar unele dintre ele ne fac să ne punem câteva întrebări, mai ales când vine vorba de sănătatea noastră. Mierea înghețată este unul dintre noile trenduri, de exemplu, care presupune ca într-o sticlă de plastic să adăugăm miere pe care să o punem ulterior la congelator, iar mai apoi o putem consuma ca pe un desert.

Prima persoană care a încercat acest truc a fost @daveyrz, iar ulterior ideea a fost preluată de alți utilizatori care au postat experimentul. Pare delicios, ce-i drept, dar cât este de sănătos și cum ne poate afecta sănătatea dinților?

Mierea înghețată, un pericol pentru dinți

Înainte de toate trebuie să iei în calcul că orice ai încerca să consumi și are o textură prea tare, afectează dinții. Mai exact, există riscul ca aceștia să se spargă. Imaginează-ți un cub de gheață pe care încerci să-l spargi în dinți. Din fericire, mierea nu îngheață similar cubului de gheață, dar poate fi agresivă pentru dinți și restul corpului, mai ales dacă este consumată în cantități foarte mari. Deși este alternativa sănătoasă a zahărului, există câteva componente care pot duce la o posibilă apariție a cariilor, iar asra pentru că schimbă pH-ul și dizolvă dinții. De asemenea, poate crește glicemia.

Dacă o linguriță de miere conține aproximativ 64 de calorii, imaginează-ți câte calorii consumi dacă mănânci o sticlă întreagă. Pe lângă asta, nici nu-ți va oferi senzația de sațietate pentru prea mult timp. În schimb, dacă vrei o gustare sănătoasă, asigură-te că există totuși o combinație de proteine, grăsimi și fibre. Afecțiunile asociate unei glicemii instabile sunt diabetul, bolile cardiovasculare, obezitatea și chiar funcțiile cognitive pot avea de suferit.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult