Migdalele amare crude, un real pericol pentru sănătate! Conţin cianură de hidrogen

Iată ce trebuie să ştii despre migdalele amare crude şi de ce să nu le consumi!
  • Publicat:
Migdalele amare crude, un real pericol pentru sănătate! Conţin cianură de hidrogen
Migdalele se numără printre cele mai populare nuci consumate în dietă, iar asta datorită beneficiilor pe care le au pentru sănătate. Anumite tipuri de migdale sunt cunoscute pentru ameliorarea toxinfecţiei alimentare, a problemelor digestive şi chiar scăderea unui potenţial risc pentru cancer, în timp ce altele pot fi dăunătoare omului odată consumate.

Tipuri de migdale

De-a lungul anilor s-a vorbit în nenumărate rânduri despre beneficiile migdalelor, de la cele pentru sănătate, până la efectele pe care le au asupra fertilităţii. Migdalele se împart în două mari categorii: migdale dulci şi migdale amare. Migdalele dulci au o aromă similară nucilor şi sunt cele pe care le regăsim pe rafturile magazinelor sau în produsele care conţin migdale, precum marţipanul de exemplu. Aşa cum numele sugerează, în cazul migdalelor amare gustul nu este unul tocmai plăcut şi, în general, sunt folosite ca extract. Nu se găsesc în magazine. 

Migdalele amare crude sunt otrăvitoare

Migdalele amare conţin o toxină numită glicozida amigdalinei, care este o substanţă extrem de periculoasă. Odată consumată, această toxină se descompune în diferiţi compuşi, precum benzaldehidă, zahăr şi cianură de hidrogen (acid cianhidric). Ultimul element reprezintă cel mai mare pericol pentru sănătatea umană şi chiar pentru viaţă.
 
În urma cazurilor studiate s-a observat că doar înghiţind 6-10 migdale amare crude este o doză suficientă pentru un adult, în timp ce ingerarea a 50 sau mai multe migdale amare crude poate provoca moartea. Un număr mai mic de migdale consumate are un efect similar atât în rândul adulţilor, cât şi al copiilor.

Migdalele dulci sunt sigure pentru consum

Chiar dacă şi migdalele dulci conţin amigdalin, conţinutul acestui compus este de 1000 de ori mai mic decât în rândul migdalelor amare, motiv pentru care o cantitate atât de mică este insuficientă pentru a produce cantităţi periculoase de cianură de hidrogen.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult