Mihaela Bilic recomandă un preparat japonez ideal pentru o viață lungă. Ce beneficii are pentru sănătate

Mihaela Bilic recomandă un preparat japonez simplu și sănătos pentru o viață lungă. Acesta se realizează cu puține ingrediente, majoritatea deja prezente în bucătăriile românilor.
  • Publicat:
Mihaela Bilic recomandă un preparat japonez ideal pentru o viață lungă. Ce beneficii are pentru sănătate

Mihaela Bilic, cunoscutul nutriționist, a dezvăluit un preparat japonez simplu și sănătos, perfect pentru longevitate. Acesta se realizează cu puține produse, multe dintre ele fiind deja prezente în bucătăriile românilor. Medicul subliniază că alimentele nepreparate termic, cum ar fi peștele din sushi, sunt mult mai sănătoase decât cele gătite.

Un preparat japonez care îți promite longevitate

Mihaela Bilic susține că sushi este un exemplu excelent de aliment sănătos datorită combinației de ingrediente. Peștele crud, consumat alături de sos de soia, ridiche murată și wasabi, previne multiplicarea bacteriană și oferă un aport nutritiv important. Sosul de soia joacă un rol crucial, marinând proteinele din pește datorită conținutului său de sare și aciditate.

Beneficii ale consumului de sushi sunt numeroase, potrivit nutriționistului Mihaela Bilic, printre care:

  • Orezul: Este hrănitor, proteic, conține amidon cu absorbție lentă și nu are gluten.
  • Peștele crud: Este bogat în proteine și acizi grași Omega-3, esențiali pentru sănătatea inimii și a creierului.
  • Wasabi: Accelerează circulația și metabolismul, având numeroase beneficii pentru sănătate dacă este consumat în doze mici.

Pe pagina sa de Facebook, Mihaela Bilic a explicat că ingredientele pentru sushi sunt foarte simple: orez fiert modelat sub forma unor grămăjoare mici, peste care se pune o bucățică de pește crud (somon, ton, doradă), creveți sau alte fructe de mare. Alte preparate tradiționale japoneze includ Maki (rulouri de orez) și Sashimi (felii subțiri de pește crud fără carbohidrați).

Dietetic, dar cu calorii

Nutriționistul atrage atenția că, deși sushi este dietetic, conține totuși calorii. Un platou cu sushi și Maki de aproximativ 440 de grame are 600 calorii, în timp ce un platou cu Sashimi de somon de 150 de grame are 260 calorii. Diferența majoră este dată de orezul din compoziție.

Bilic subliniază că sushi nu conține grăsimi ascunse, sos de amidon sau glutamat, ceea ce îl face o opțiune sănătoasă și echilibrată.

Astfel, pentru cei care doresc să adopte o dietă sănătoasă și să își îmbunătățească calitatea vieții, Mihaela Bilic recomandă includerea sushi-ului în alimentație, datorită beneficiilor sale nutriționale și simplității în preparare.

Sursă – Facebook Mihaela Bilic

Sursă foto – Facebook Mihaela Bilic

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”