Mihaela Glăvan: “Iubesc fructele de mare”

Dieta mediteraneană este la mare căutare, mai ales în sezonul cald. Iar fructele de mare sunt vedetele multor reţete sănătoase. Nici designerul Mihaela Glăvan nu face excepţie, atunci când vine vorba despre deliciile mediteraneene.
  • Publicat:
Mihaela Glăvan: “Iubesc fructele de mare”

Dieta mediteraneană este la mare căutare, mai ales în sezonul cald. Iar fructele de mare sunt vedetele multor reţete sănătoase. Nici designerul Mihaela Glăvan nu face excepţie, atunci când vine vorba despre deliciile mediteraneene.

Mihaela apreciază savoarea, dar şi beneficiile preparatelor cu fructe de mare. “Ştiu că o porţie de fructe de mare consumată săptămânal reduce la jumătate riscul unui atac de cord, în special datorită onţinutului ridicat de Omega 3. Iar caracatiţa la grătar cu legume de la restaurantul Ancora se afla în topul preferinţelor mele culinare! O aleg de câte ori am ocazia.”

Reţetă caracatiţă la gratar cu legume: caracatiţă, ulei de măsline, oregano, lime, sare, piper, dovlecel, ardei gras, ceapă.

Chef Florin Ivan (Cherhanaua Ancora):

“Bucătăria mediteraneană este specială deoarece ştie să valorifice comorile mării. Carnea de caracatiţă îşi dă frâu liber aromelor sub atingerea fină a plitei noastre şi, ajutată de o porţie consistentă de legume, îţi aduc în farfurie gustul şi povestea Mării Mediterane. Un deliciu culinar ce poate fi savurat în orice moment al zilei.”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult