Dieta mediteraneană este la mare căutare, mai ales în sezonul cald. Iar fructele de mare sunt vedetele multor reţete sănătoase. Nici designerul Mihaela Glăvan nu face excepţie, atunci când vine vorba despre deliciile mediteraneene.
Mihaela apreciază savoarea, dar şi beneficiile preparatelor cu fructe de mare. “Ştiu că o porţie de fructe de mare consumată săptămânal reduce la jumătate riscul unui atac de cord, în special datorită onţinutului ridicat de Omega 3. Iar caracatiţa la grătar cu legume de la restaurantul Ancora se afla în topul preferinţelor mele culinare! O aleg de câte ori am ocazia.”
Reţetă caracatiţă la gratar cu legume: caracatiţă, ulei de măsline, oregano, lime, sare, piper, dovlecel, ardei gras, ceapă.
Chef Florin Ivan (Cherhanaua Ancora):
“Bucătăria mediteraneană este specială deoarece ştie să valorifice comorile mării. Carnea de caracatiţă îşi dă frâu liber aromelor sub atingerea fină a plitei noastre şi, ajutată de o porţie consistentă de legume, îţi aduc în farfurie gustul şi povestea Mării Mediterane. Un deliciu culinar ce poate fi savurat în orice moment al zilei.”