Motivul pentru care nu trebuie să cojești cartofii

Cartofii sunt legume extrem de versatile. Există numeroase modalități prin care pot fi gătiți și, de asemenea, pot fi introduși în multe rețete.
  • Publicat:
Motivul pentru care nu trebuie să cojești cartofii
Foto: shutterstock / Motivul pentru care nu trebuie să cojești cartofii

Cartofii sunt legume extrem de versatile. Există numeroase modalități prin care pot fi gătiți și, de asemenea, pot fi introduși în multe rețete. Această rădăcinoasă, similară altora, are un profil nutrițional care vine la pachet cu beneficii pentru sănătate. Cu toate astea, trebuie să fii atent la modul în care îl gătești. Se pare că cel mai sănătos mod de a-l mânca este la cuptor, cu coajă.

Dacă păstrezi coaja cartofului te bucuri de extra nutrienți. De exemplu, coaja unui cartof de aproximativ 58 de grame, oferă 4.5 grame de fibre și 332 miligrame de potasiu. Să nu uităm că aceștia conțin și vitamina C și, un cartof mediu, are aproximativ 110 calorii, fiind astfel o alegere excelentă în dietă.

Cartofii sunt importanți în dietă, fiind o sursă extraordinară de carbohidrați. Potrivit unei cercetări publicate în jurnalul Nutrients, pe lângă faptul că această legumă contribuie la aportul necesar de vitamine și minerale, studiile sugerează și că mâncatul cartofilor necesită mai puțină energie față de consumul de paste sau orez. Acesta este și principalul motiv pentru care trebuie să facă parte dintr-o dietă echilibrată.

Deși este una dintre cele mai sănătoase modalități de a consuma cartofii, chiar dacă păstrezi coaja există câteva efecte adverse pe care trebuie să le iei în calcul. Mai exact, atenție mare la ce adaugi deasupra. Multe persoane optează pentru diverse topping-uri, prea multă sare sau chiar prea mult ulei. Poți înlocui variantele nesănătoase, precum untul, smântâna sau baconul cu fasole, salsa, chili, legume sau puțin parmezan.

Urmărește CSID.ro pe Google News