Negresă fără coacere: rețeta sănătoasă, delicioasă și ușor de preparat

  • Publicat:
Negresă fără coacere: rețeta sănătoasă, delicioasă și ușor de preparat

Negresele fără coacere sunt un tip de prăjituri care de obicei nu conțin ingrediente tradiționale precum făină și ouă, ci unele integrale, neprocesate și mai sănătoase decât varianta clasică. Această rețetă de negrese sănătoase nu este doar delicioasă, ci și fără gluten și fără lactate. 

Ingrediente negresă fără coacere

Pastă de curmale

  • 1 ½ căni curmale fără sâmburi
  • 1 litru apă clocotită

Bază

  • 1 ½ căni nuci
  • ¾ cană migdale
  • ½ lingură praf de scorțișoară
  • ¾ cană făină de cocos
  • ¾ cană pudră de cacao
  • 1 ½ căni pastă de curmale
  • ½ linguriță pastă de vanilie
  • 50 ml lapte de migdale
  • 100 ml ulei de cocos

Toping

  • 1 ¾ căni alune de pădure
  • 75 ml ulei de cocos
  • ½ linguriță pastă de vanilie
  • ¼ cană pudră de cacao
  • ¼ cană zahăr de cocos

Cum se prepară negresa fără coacere

Acoperă curmalele cu apă clocotită și lasă-le să stea timp de 10 minute. Aruncă apa. Pune curmalele într-un robot și mixează până obții o pastă.

Pentru bază, preîncălzește cuptorul la 180°C. Tapetează o tavă pătrată pentru negrese (de aproximativ 24 cm x 24 cm) cu hârtie de copt. Prăjește nucile și migdalele în cuptor timp de 5 minute, până devin aurii. Lasă-le să se răcească. Pune nucile și migdalele într-un robot de bucătărie și mixează până devin măcinate fin. Adaugă scorțișoara, făina, cacao și continuă să le amesteci. Apoi adaugă vanilia, laptele de migdale și uleiul de cocos. Adaugă și pasta de curmale și mai mixează 2 minute.

Pune amestecul în tava pregătită. Asigură-te că baza este bine compactată și presează ferm în fiecare colț cu mâinile, apoi dă la frigider pentru a se întări în timp ce pregătești topingul.

Pentru toping, prăjește alunele de pădure pe o tavă în cuptor la 180°C timp de 6 minute până devin aurii. Scoate-le din cuptor și transferă-le într-un robot cât timp alunele sunt calde, apoi mixează timp de 5 minute. 

Combină pasta de vanilie, cacao și zahărul de cocos, apoi adaugă la amestecul de alune. Continuă să mixezi încă cinci minute, adăugând treptat uleiul de cocos. Topingul este gata când are o textură netedă precum o glazură.

Acoperă baza de negresă răcită cu topingul de alune și mai ține la frigider încă o oră. Scoate din formă și taie în bucăți de dimensiunea dorită. Presară peste ele nuci rupte în bucăți mici. 

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult