Negresele fără coacere sunt un tip de prăjituri care de obicei nu conțin ingrediente tradiționale precum făină și ouă, ci unele integrale, neprocesate și mai sănătoase decât varianta clasică. Această rețetă de negrese sănătoase nu este doar delicioasă, ci și fără gluten și fără lactate.
Acoperă curmalele cu apă clocotită și lasă-le să stea timp de 10 minute. Aruncă apa. Pune curmalele într-un robot și mixează până obții o pastă.
Pentru bază, preîncălzește cuptorul la 180°C. Tapetează o tavă pătrată pentru negrese (de aproximativ 24 cm x 24 cm) cu hârtie de copt. Prăjește nucile și migdalele în cuptor timp de 5 minute, până devin aurii. Lasă-le să se răcească. Pune nucile și migdalele într-un robot de bucătărie și mixează până devin măcinate fin. Adaugă scorțișoara, făina, cacao și continuă să le amesteci. Apoi adaugă vanilia, laptele de migdale și uleiul de cocos. Adaugă și pasta de curmale și mai mixează 2 minute.
Pune amestecul în tava pregătită. Asigură-te că baza este bine compactată și presează ferm în fiecare colț cu mâinile, apoi dă la frigider pentru a se întări în timp ce pregătești topingul.
Pentru toping, prăjește alunele de pădure pe o tavă în cuptor la 180°C timp de 6 minute până devin aurii. Scoate-le din cuptor și transferă-le într-un robot cât timp alunele sunt calde, apoi mixează timp de 5 minute.
Combină pasta de vanilie, cacao și zahărul de cocos, apoi adaugă la amestecul de alune. Continuă să mixezi încă cinci minute, adăugând treptat uleiul de cocos. Topingul este gata când are o textură netedă precum o glazură.
Acoperă baza de negresă răcită cu topingul de alune și mai ține la frigider încă o oră. Scoate din formă și taie în bucăți de dimensiunea dorită. Presară peste ele nuci rupte în bucăți mici.
Foto: Shutterstock