Berea, una dintre cele mai populare băuturi din lume, ar trebui consumată cu prudență pentru a preveni problemele de sănătate și dependența. Neurologul Richard Restak subliniază în cartea sa, „Ghidul complet al memoriei: Știința întăririi minții tale”, că prea multă bere poate provoca probleme de memorie, declin cognitiv, care pot duce chiar la demență.
El subliniază că alcoolul este o „neurotoxină foarte slabă” care afectează funcția cerebrală prin interferarea cu comunicarea dintre neuroni, relatează SurreyLive.
Restak insistă asupra necesității de a evita alcoolul după 65 de ani, o vârstă la care corpul pierde neuronii mai repede, ceea ce ar putea agrava deteriorarea mentală.
„Este esențial să te abții de la alcool într-o etapă a vieții în care păstrarea neuronilor este crucială”, a spus specialistul.
De asemenea, el menționează că pentru adulții în vârstă, consumul de bere poate fi deosebit de riscant din cauza pericolelor acumulate, relatează SurreyLive.
Această recomandare este susținută de NHS, care clasifică abuzul de alcool fie dăunător, fie ca dependență. Pentru a menține riscurile pentru sănătate la un nivel scăzut, serviciul de sănătate recomandă ca atât bărbații, cât și femeile să nu consume în mod regulat mai mult de 14 unități de alcool pe săptămână.
O unitate de alcool este definită ca opt grame sau zece mililitri de alcool pur, echivalentul unei băuturi standard.
Conform site-ului NHS, „Alcoolul este o substanță toxică care poate avea o gamă largă de efecte negative asupra aproape fiecărei părți a corpului. Efectele alcoolului pot varia. Uneori simți efectele aproape instantaneu. Alteori, acestea pot apărea mai târziu, după ce ai consumat câteva băuturi”.
Foto: shutterstock