Nucile sunt un aliment atât de versatil astăzi. Fie că le integrezi în salate sau în prăjituri/cozonaci, acestea fac deliciul oricărui preparat. Dar care sunt cele mai importante beneficii pentru sănătate sau ce contraindicații au acestea în consum, aflăm în rândurile de mai jos.
Nucile sunt cunoscute pentru efectul antiinflamator, datorită acidului alfa-linoleic din compoziția lor. Dacă te confrunți cu inflamatia cronică așadar, specialiștii îți recomandă integrarea nucilor în dietă.
Nucile, dar și alte fructe oleaginoase, sunt puternic bogate în acizi de tip Omega, care au rolul de a proteja vasele de sânge împotriva afecțiunilor precum ateroscleroza sau hipertensiune arterială.
Nucile se numără printre alimentele ce furnizează nutrienții preferați ai creierului, fiind de ajutor și i susținerea proceselor de focus, atenție și memorare. Bogate în vitamina B, nucile susțin sănătatea sistemului nervos în GENERAL, având efect benefic și pentru cei ce suferă de diverse nevralgii.
Citește și: De ce e bine să hidratăm nucile înainte de a le consuma
Din păcate, da, nucile sunt alergene, tocmai de aceea mulți oameni pot avea alergie la miezul de nucă.
Pentru că în coajă de nucă de regăsește o cantitate deloc neglijabilă de iod, nucile devin contraindicate în cazul persoanelor care suferă de hipertiroidie.
100gr de nuci conțin cca 650 de calorii. Însă, față de alte alternative calorice, nucile sunt foarte sănătoase. Deci, indicate spre consum.
Citește și: Nucile – 5 motive pentru a le consuma
Surse: Naturally, HealthLine, Prevention