Obiceiul de a consuma ceva dulce imediat după masă este foarte des întâlnit, foarte apreciat însă nu foarte sănătos. Specialiştii în nutriţie, dar şi medicii stomatologi recomandă să uităm pur şi simplu de bomba calorică de la finalul unei mese.
De multe ori, o prăjitură poate avea la fel de multe, sau chiar mai multe kilocalorii precum o supă, o felie de carne de pui la grătar şi o salată verde cu lămâie la un loc.
Dacă pericolul asupra taliei pe care îl poate avea desertul consumat cu regularitate este evident, iată că dentiştii aduc încă un argument: dulciurile favorizează adunarea bacteriilor pe dinţi.
Aşadar, ce ar fi să încheiaţi masa cu un ceai verde călduţ, neîndulcit ori cu o cafea cât mai dietetică. Evident, după masă se pretează şi o salată din frunze (profitaţi de cele de sezon) ori câteva alune.
Aşa reuşiţi să vă curăţaţi dinţii de placa bacteriană şi de zaharuri. Desertul este recomandat să fie mâncat ca o masă separată, la 2 ore după prânz de exemplu.
Citeşte şi: Lemnul dulce asigura o igiena bucala perfecta
5 mituri despre sanatatea dintilor