Cu mult timp inainte sa apara zaharul si indulcitorii
artificiali, omenirea se indulcea cu miere. De cel putin 10.000 de
ani are acest obicei, conform istoricilor. De ce nu am consuma
miere si acum, cand pentru a ne mentine sanatatea avem nevoie de
alimente de incredere? Afla amanunte
interesante.
„Alimentara, alimentara, care este cea mai buna miere din tara?”
tindem adesea sa ne intrebam. Cu siguranta, nu cea fabricata de
catre oameni. Sa dam albinelor ceea ce este al albinelor si anume,
meritul de a produce unul dintre cele mai complexe alimente-minune
care an de an mai primeste cate o coronita si urca o treapta in
ierarhia sa datorita descoperiri unor noi proprietati.
Si nu doar mierea este incoronata de
catre iubitorii vietii sanatoase, ci, din cand in cand, si cate o
domnisoara primeste titlul de „Printesa mierii” de la asociatiile
de profil din diverse state americane. Speram doar ca aceste fete
sunt la fel de harnice si folositoare comunitatii precum albinele
producatoare de miere.
Altfel, este interesant de stiut ca in prezent se cunosc 20.000 de
specii de albine, doar ca marea majoritate nu fac miere. In cazul
acesta sa mai spuna cineva ceva despre muste si
miere…
Citeste continuarea in editia tiparita a revisti Ce se
intampla, Doctore?
Mierea – un produs pentru frumusetea
ta