Pericolul din salata de icre

Reteta de salata de icre este mult iubita de romani. De altfel, foarte prezenta in meniuri atat acasa cat si la restaurante. Inainte de a prepara icrele este bine sa respectati cateva criterii.
  • Publicat:
Pericolul din salata de icre
Reteta de salata de icre este mult iubita de romani.  De altfel, foarte prezenta in meniuri atat acasa cat si la restaurante. Inainte de a prepara icrele este bine sa respectati cateva criterii. 
 
Atentie la provenienta icrelor de stiuca sau pastrav, deoarece pot fi contaminate cu oua de tenie – acestea trebuie mai intai congelate si sarate pentru a distruge parazitul.
Ca sa fiti siguri ca veti elimina acest risc folositi numai icre inspectate sanitar-veterinar„, avertizeaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare in volumul „Revolutia in bucatarie”.

De asemenea si pestii (stiuca, bibanul, pastravul) trebuie sa fie bine tratati termic prin fierbere sau preparare la cuptor pentru a distruge orice urma de paraziti.

Truc pentru salata de icre
 

Pentru icre se vor utiliza de preferinta „ulei de masline extravirgin, ulei de rapita, uleiuri presate la rece„, mai adauga prof. dr. Mencinicopschi. Specialistul mai recomanda sa nu se adauge paine in compozitie, ci hrisca fiarta si pasata. Acest preparat va fi consumat de catre suferinzii de guta foarte rar si in cantitati mici.
 
Icrele au şi beneficii

Icrele sunt benefice organismului uman având un conţinut ridicat de nutrienţi valoroşi. Icrele albe conţin vitamina A, D, acid folic, calciu, potasiu şi fosfor. Icrele negre (precum caviarul) conţin mult fier, fosfor, magneziu şi vitamina D.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Cum se aleg şi conservă corect legumele
Cum se aleg şi conservă corect legumele