Pizza este şi va rămâne, probabil, una dintre mâncărurile preferate a oamenilor din întreaga lume. Delicioasă, accesibilă şi uşor de preparat chiar şi acasă, pizza este cu siguranţă un deliciu de la care ne abţinem cu greu, mai ales atunci când suntem la dietă.
Dar pe lângă faptul că este bună la gust şi nu prea bună atunci când vrem să slăbim, ce altceva mai ştiim despre pizza?
Iată câteva mituri care circulă în întreaga lume şi adevărurile din spatele lor!
Acest blat pufos acoperit de mozzarela, prosciutto şi sos de roşii îşi are, într-adevăr, rădăcinile în Napoli, Italia, dar grecii antici erau cunoscuţi pentru abilităţile lor de a face feluri de mâncare foarte asemănătoare cu pizza, cum ar fi bine-cunoscutele felii de Focaccia.
Deşi majoritatea felurilor de pizza sunt accesibile oricărui buzunar, trebuie să ştii că există un fel de pizza care include caviar şi homar şi care ajunge la preţul de 1000 de dolari.
Conform unui sondaj realizat în 2013, oamenii nu se rezumă doar la pizza clasică, ci au început să consume cele mai sofisticate feluri de pizza, cu un conţinut bogat de ingrediente.
Pepperoni (care, conform ultimelor studii, este cel mai „faimos” ingredient de pe pizza) este o creaţie Italienească-Americană. În italiană, cuvântul „peperoni” înseamnă „ardei gras”.
Desigur, aceste opţiuni sunt ideale când vine vorba de reîncălzirea unei felii de pizza, dar dacă nu ai la dispoziţie nici unul dintre aceste „ustensile” tigaia este elementul salvator! Iată şi o ilustraţie care îţi explică „paşii”!
Din păcate, creatorul acestui tip de pizza era nici mai mult, nici mai puţin decât un bărbat de origine canadiană.