Planta pe care să o consumi pentru accelerarea metabolismului. Mihaela Bilic: „Merge și cu carne și cu pește și cu legume și cu orez”

  • Publicat:
Planta pe care să o consumi pentru accelerarea metabolismului. Mihaela Bilic:

Dacă dorești să îți accelerezi organismul și să îl ajuți cu un „boost”, există o plantă pe care trebuie să o consumi. Este originară din Japonia si din plin recomandată de Mihaela Bilic, medic nutriționist.

Planta pe care Mihaela Bilic o recomandă pentru accelerarea metabolismului

Sfaturile Mihaelei Bilic sunt ascultate de numeroși români care își doresc să pună mai multă atenție pe sănătatea lor. De data aceasta a recomandat o plantă ce este plină de beneficii pentru organism, dacă este consumată des.

„Ce învățăm de la japonezi? Că e sănătos să mănânci peștele nepreparat termic. Pentru siguranța alimentară se folosește sos de soia, ridiche murată și wasabi (pastă de hrean) care împiedică multiplicarea bacteriană, dar au și rolul de a “marina” proteinele din pește datorită sării și acidității.

Orezul are în primul rând rol hrănitor- conține amidon cu absorția lentă, deci satură și ține de foame. Apoi, pentru că este consumat rece, are și rol prebiotic. Un alt avantaj este că orezul nu are gluten iar grăsimea este aproape inexistentă în orice preparat tip Sushi.

Atenție, Sushi este dietetic, dar asta nu înseamnă că nu are calorii! Platoul format din Sushi și Maki are 440 g și 600 calorii, în schimb platoul cu Sashimi de somon are 150 g și 260 calorii. Diferența dintre ele o face, bineînțeles, orezul. Chiar și așa, Sushi este un fel de mâncare simplu și sigur pentru siluetă- nu are grăsimi ascunse, nu este gătit/prăjit, nu conține sos de amidon și glutamat cum au toate mâncărurile chinezești, iar pasta de wasabi accelerează circulația și metabolismul”, a spus nutriționista într-o postare pe Facebook.

Beneficiile multiple ale consumului de wasabi

Planta este originară din Japonia și este utilizată îndeosebi drept condiment în bucătăria japoneză. Partea principală utilizată în gastronomie este rădăcina. Aceasta este rasă fin pentru a produce o pastă verde, picantă și aromată. Aceasta pastă este folosită tradițional pentru sushi și sashimi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”