Mirodeniile au fost folosite din cele mai vechi timpuri atât pentru aroma deosebită dată mâncărurilor, cât şi pentru beneficiile lor asupra sănătăţii. Unele remedii naturale tradiţionale, care se folosesc deja de secole, au primit în prezent şi confirmări ştiinţifice.
Plantele aromatice au şi importante proprietăţi vindecătoare. Cea mai uşoară modalitate de a te bucura de beneficiile acestor plante, este să le transformi în sucuri, cele mai multe potrivindu-se perfect cu sucurile de legume. Condimentele pot fi macerate în orice fel de suc, însă nu lăsaţi să treacă prea mult timp înainte de consumare, deoarece valoarea nutritivă se pierde destul de repede.
Unele condimente verzi pot fi tăiate mărunt şi adăugate ca ornament. Menta şi roiniţa merg foarte bine cu sucurile de fructe. Florile proaspete de lavandă, limba-mielului şi rozmarin pot fi, de asemenea, incluse în unele sucuri de fructe.
Intră în Galeria FOTO şi vezi care sunt cele mai importante plante aromatice şi cum te pot ajuta să ai o viaţă sănătoasă!