Prăjitură cu brânză dulce, fără zahăr și gluten. Rețeta recomandată de Carmen Brumă

Carmen Brumă impresionează din nou cu o rețetă sănătoasă și gustoasă: prăjitura cu brânză dulce, fără zahăr și gluten.
  • Publicat:

Carmen Brumă reușește din nou să atragă atenția iubitorilor de prăjituri. Soția lui Mircea Badea a făcut senzație pe rețelele de socializare cu un desert inedit: prăjitură cu brânză dulce, blat de biscuiți și topping de fructe de pădure, toate pregătite fără zahăr și fără gluten.

Carmen Brumă, cunoscută pentru stilul de viață sănătos și rețetele delicioase, a cucerit internetul cu un desert inovator: prăjitură cu brânză dulce, blat de biscuiți și topping de fructe de pădure, fără zahăr și fără gluten. Soția lui Mircea Badea demonstrează încă o dată că sănătos și gustos pot merge mână în mână. Vedeta a împărtășit reteța cu fanii săi, însă a ținut să precizeze faptul că prăjitura trebuie consumată cu moderație, pentru că are destul de multe calorii, chiar dacă nu conține zahăr.

„Prăjitura cu brânză dulce și blat de biscuiți, fără zahăr și fără gluten! Dar, atenție, asta nu înseamnă că are puține calorii și că pot să o mănânci în orice cantitate dacă ești într-un proces de slăbire”, spune Carmen Brumă.

Ingrediente pentru prăjitura cu brânză dulce

Pentru blat, Carmen Brumă folosește:

  • 250 grame biscuiți fără zahăr și fără gluten
  • 200 grame unt
  • 2 lingurițe unt de arahide

Compoziția cremoasă include:

  • 450 grame brânză ricotta
  • 200 grame smântână lichidă
  • 4 ouă
  • Pudră de curmale (pentru îndulcire)
  • 1 banană
  • Esență de vanilie
  • Zeamă de portocală (1/2 portocală)
  • 3 linguri dulceață de zmeură fără zahăr

„Punem blatul pe hârtie de copt, ne apucăm de compoziție,  banană pisată, ricotta, smântână lichidă, niște pudră de curmale, 4 ouă și se omogenizează tot. Se mai adaugă zeamă de portocale, punem compoziția peste blat și o băgăm la cuptor aproximativ 40 de minute. Când e gata, punem peste 2 linguri de dulceață de zmeură și ornăm cu fructe de pădure după gust”, a explicat Carmen Brumă modul în care se prepară prăjitura cu brânză dulce.

Pentru decor, Carmen a optat pentru fructe proaspete de pădure: zmeură, afine și mure, care adaugă un plus de prospețime și culoare.

Sursa foto: Facebook

Urmărește CSID.ro pe Google News
Daiana Matei - Redactor
Daiana Matei este o jurnalistă cu o experiență solidă în domeniul entertainmentului, activând din 2016 în presa românească. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea București și deține un masterat în Managementul Instituțiilor Mass-Media. Daiana Matei ...
citește mai mult