Probioticele, aliatul de nădejde în procesul de slăbire

Pot probioticele să ajute în lupta cu kilogramele în plus? Iată ce spun specialiștii în nutriție!
  • Publicat:
Probioticele, aliatul de nădejde în procesul de slăbire
Sursa foto: shutterstock

Probioticele sunt adesea recomandate de medici pentru a regla tranzitul intestinal și a sprijini digestia. Dar oare pot ajuta și în procesul atât de anevoios de slăbire? Iată ce spun specialiștii! 

Ce sunt probioticele? Și care e rolul lor?

Probioticele sunt organisme vii, unicelulare, nepatogene, care se găsesc în mod natural în organismul nostru, în special la nivelul tractului digestiv.

Și poate nu știai, dar au o serie de beneficii pentru organismul nostru:

  • îmbunătățesc funcționarea sistemului imunitar;
  • cresc nivelul de energie;
  • reduc inflamațiile intestinale;
  • favorizează vindecarea infecțiilor virale, bacteriene sau fungice;
  • diminuează alergiile și eczemele;
  • reglează tranzitul intestinal;
  • favorizează digestia.

Probioticele: un real ajutor în eliminarea kilogramelor nedorite

Vrei să slăbești sigur și sănătos? Probioticele sprijină procesul de slăbire și pot fi un real ajutor, în special împotriva grăsimii abdominale.

Probioticele nu pot înlocui, desigur, o alimentație echilibrată și un program de mișcare indicat. Însă reacțiile metabolice pe care acestea le generează în tractul digestiv contribuie atât la scăderea absorbției și depunerii grăsimilor, cât și la favorizarea proceselor digestive și a funcționarii sistemului imunitar.

Unde găsim probioticele?

În alimente, ar răspunde specialiștii. Și cele mai multe alimente care conțin probiotice sunt alimente sănătoase, care nu au efecte negative asupra organismului. Iată câteva alimente bogate în probiotice:

Iaurt

Produsele lactate fermentate  precum iaurtul, chefirul sau laptele bătut conțin probiotice. Dintre toate, chefirul este cel mai indicat spre consum în cura de slăbire. Poate fi băut oricând și conține numeroase bacterii benefice ce ajută în sprijinul sistemului digestiv.

Unele brânzeturi

Deși majoritatea brânzeturile sunt fermentate, nu toate conțin probiotice. De aceea, e importantă verificarea etichetelor. Bacteriile sănătoase supraviețuiesc procesului de maturare în anumite sortimente de brânză, precum mozzarella, brânza cheddar sau brânza cottage.

Varza murată

Legumele fermentate, îndeosebi varza murată, pot fi o alegere excelentă în completarea dietei. Dar, extrem de important este să alegi varza murată care nu a fost pasteurizată. Prin procesul de pasteurizare sunt distruse bacteriile ce pot duce la alterarea alimentelor, dar și probioticele. Cea mai indicată varianta este cea făcută în casă, fără conservanți sau aditivi.

Oțetul de mere

Oțetul de mere vine cu o serie de beneficii pentru sănătate: conține și probiotice care susțin sănătatea sistemului digestiv. Adaugă oțet de mere de salatele preferate în locul dressing-urilor care conțin atât de multe calorii și vei vedea și rezultatele.

Concluzie

Probioticele ajută la trecerea grăsimilor prin intestin fără a fi metabolizate, dar ele contribuie și la accelerarea metabolismului, ceea ce înseamnă că duc la arderea depozitelor de grăsime.

Sursa: Greatist

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult