Programul eficient al slăbirii după Sărbători

Aproape 80% dintre români se plâng că după Sărbători şi-au rotunjit formele. Dacă acţionăm rapid: schimbăm alimentaţia – optăm pentru legume, fructe, carne şi lactate slabe, facem mişcare şi apelăm la tehnici de remodelare corporală precum masajul de drenaj limfatic rezultatele nu întârzie să apară.
  • Publicat:
Programul eficient al slăbirii după Sărbători
Aproape 80% dintre români se plâng că după Sărbători şi-au rotunjit formele. Dacă acţionăm rapid: schimbăm alimentaţia – optăm pentru legume, fructe, carne şi lactate slabe, facem mişcare şi apelăm la tehnici de remodelare corporală precum masajul de drenaj limfatic rezultatele nu întârzie să apară. 
 
Multe dintre doamne şi domnişoare se simt inconfortabil în prima zi de muncă după vacanţa de iarnă deoarece riscă să primească inevitabilele complimente: “Vai, te-ai îngrăşat”, “Te-ai rotunjit, dar îţi stă bine”. Am stat de vorbă cu Alina Necula, specialist în terapii şi remodelare corporală, la salonul Tribute by George Soare, despre drenajul limfatic – perfect pentru eliminarea toxinelor şi remodelarea corporală.

Sistemul limfatic are rolul de a transporta toxinele în organism, către rinichi de unde sunt eliminate. Acest sistem este format din vase limfatice şi ganglioni limfatici. În anumite zone (inghinal, axilar, etc) ganglionii sunt în număr mai mare comportându-se ca staţii ganglionare. Din cauza gravitaţiei, ortostatismului, statului prelungit în şezut sau în picioare sau nefuncţionarea sistemului limfatic din cauze medicale, limfa nu mai este transportată aşa cum ar trebui” explică specialistul în terapii corporale. 

Când sistemul limfatic nu mai funcţionează corespunzător simţim disconfort la nivelul picioarelor: acestea se umflă, apare senzaţia de durere, de picioare grele. “Retenţia toxinelor se observă la nivelul întregului corp: se umflă mâinile, faţa, ochii în special, avem senzaţie de corp greu . Dacă sistemul limfatic “leneveşte” înseamnă că toxinele sunt transportate mai greu sau în cantitate mai mică astfel, ele rămân în corp şi scad imunitatea.

Deci pentru a ne menţine sănătoşi şi pentru a preveni îmbolnăvirea, trebuie să stimulăm drenajul limfatic”, completează Alina Necula. Categoriile cele mai afectate de o funcţionare încetinită a sistemului limfatic sunt: femeile însărcinate, cei cu un job ce presupune statul pe scaun sau în picioare peste 8 ore pe zi sau bolnavii de neoplazii (cancere) care au suferit o intervenţie şi le-au fost extirpaţi ganglioni. 


Proasta funcţionare a sistemului limfatic poate însemna o simplă retenţie de apă mergând până la cazuri mai grave de insuficienţă ganglionară sau stază limfatică.

Tratamentul acestor condiţii se face în funcţie de starea de sănătate, de indicaţiile medicului sau ale terapeutului. “Metode de curăţare a limfelor sunt: masajul manual de drenaj limfatic, masajul endermologic (LPG), purtarea ciorapului elastic de uz medical la care sensul de constricţie descreşte în sens ascendent, exerciţiile fizice, evitarea ortostatismului prelungit, combaterea constipaţiei” declară terapeutul.

Aceste metode se aplică alternativ de mai multe ori pe săptămână în funcţie de necesitatea organismului. Însă cu toţii avem nevoie de o şedinţă de drenaj limfatic o dată pe săptămână pentru menţinerea sănătăţii.

Citeşte şi: Balonarea, azi o simplă amintire

 
 
 
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult