Nu există „cea mai bună dietă” pentru psoriazis și nici dieta Mediteraneană nu este o algere nepotrivită, mai ales că este cunoscută pentru reducerea markerilor inflamatori și scăderea în greutate și mai ales scăderea producției de insulină, aceștia fiind toți, în teorie, factori benefici pentru pacienții cu psoriazis. Iată ce alimente ar trebui să incluzi în dietă pentru a ameliora această afecțiune.
Potrivit Clinicii Cleveland, acizii grași omega-3 sunt grăsimi esențiale pe care organismul nu le produce de unul singur. Introduși într-o dietă sănătoasă, acizii grași omega-3 pot ajuta la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, cresc colesterolul bun și scad tensiunea arterială, printre altele, bineînțeles. Printre aceștia se numără:
Legumele sunt alimnte antiinflamatorii excelente, la fel ca multe fructe, în special cele cu un indice glicemic scăzut și bogate în fibre. Se recomandă să consumi zilnic „o farfurie curcubeu”, viu colorată, care că conțină fitonutrienți sau compuși care au proprietăți antioxidante și antiinflamatoare.
Este foarte important să consumi grăsimi sănătoase, pentru că ele pot îmbunătăți nivelul colesterolului și pot reducee riscul de infarct și accident vascular cerebral.
Boala psoriazis este asociată cu inflamațiile, iar anumite alimente pot reduc semnificativ efectele bolii. Proteinele din pește și leguminoase pot reduce simptomele. Pe listă amintim:
Vitamina D este ingredientul principal în medicamentația pentru psoriazis. Dacă vrei să o incluzi în mod natural, prin alimentație, atunci pe lista de cumpărături trebuie să ai: