Pudra de Matcha. Beneficii şi recomandări de consum

Matcha este o formă de ceai concentrat, ce se obţine din frunzele tinere de ceai verde. Are diverse beneficii pentru sănătate.
  • Publicat:
Pudra de Matcha. Beneficii şi recomandări de consum
Pudra de Matcha. Beneficii şi recomandări de consum

Matcha este o formă de ceai concentrat, ce se obţine din frunzele tinere de ceai verde. Are diverse beneficii pentru sănătate.

Matcha este o formă de ceai verde concentrat, ce se obţine din frunzele tinere de ceai verde. Plantele sunt crescute în mod specific, protejate de razele soarelui, la umbră, ceea ce le oferă un profil nutriţional unic. Ea are un conţinut mai mare de cofeină, pentru că se foloseşte întreaga frunză de ceai verde măcinată, scrie sfaturimedicale.ro.

Matcha are un gust amărui, ierbos. Culoarea este verde intens. Conţine mai multă coferină decât ceaiul verde obişnuit, însă nu are aceleaşi efecte precum cafeaua.

Matcha este bogată în catechine, o clasă de compuşi vegetali din ceai ce acţionează ca antioxidanţi naturali. Atunci când pudra de matcha se amestecă cu apă caldă şi băutura obţinută este consumată, practic toţi nutrienţii din întreaga frunză sunt consumaţi.

Citește AICI beneficiile pudrei de matcha şi cum poate fi consumată.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”