Dacă nu ai încercat până acum salata coreeană de morcovi, a venit momentul să o faci! Acest preparat delicios poate fi o opțiune pentru o cină ușoară și sănătoasă. Pe lângă gustul dulce al morcovilor, dressing-ul picant și aroma de coriandru se îmbină perfect, făcând din această salată un adevărat deliciu.
Ingrediente pentru salata coreeană de morcovi
- 500 gr morcovi
- 1 ceapă mică
- 40 ml ulei de floarea soarelui
- 1 linguriță de semințe de coriandru măcinate
- 1 cățel mic de usturoi
- 1 linguriță de sirop de agave
- 30-40 ml oțet de mere de 6 grade sau zeamă de lămâie
- 1 linguriță rasă de sare
- piper negru măcinat
- opțional – 1 linguriță rasă de seințe de susan prăjite
Cum se prepară delicioasa salată
Modul de preparare este unul simplu și rapid. Aceast preparat, pe lângă că este la îndemâna oricui și se pregătește rapid, este bogar în vitamine și antioxidanți necesari organismului.
- În primul rând, se curăță și se rad morcovii.
- Se taie mărunt ceapa, iar usturoiul se pisează.
- Se amestecă într-un bol morcovii rași, ceapa și usturoiul.
- Într-un alt bol se amestecă uleiul, semințele de coriandru, siropul de agave, oțetul și sarea.
- Se toarnă dressing-ul peste amestecul de morcovi rași și se amestecă bine.
- Se adaugă, după gust, piper negru și semințele de susan prăjite.
- Înainte de servire, se lasă salata la rece, pentru câteva minute.
Poftă bună!
Sursă – https://letthebakingbegin.com/spicy-korean-carrots/
Sursă foto – Youtube