Rețeta cu roiniță, virală pe TikTok. Amestecul care te ajută să slăbești și să scapi de insomnie și nervozitate

Astăzi, tot mai multe persoane își prepară băuturi pentru slăbit pe bază de roiniță. Ce ingrediente sunt necesare pentru această rețetă.
  • Publicat:
Rețeta cu roiniță, virală pe TikTok. Amestecul care te ajută să slăbești și să scapi de insomnie și nervozitate
Rețeta cu roiniță, virală pe TikTok. Amestecul care te ajută să slăbești și să scapi de insomnie și nervozitate

Roinița, o plantă din familia mentei, este renumită pentru proprietățile sale calmante și liniștitoare. Utilizarea ei ca remediu pentru reducerea stresului, pentru a ajuta digestia și a promova un somn odihnitor datează încă din Evul Mediu. Astăzi, tot mai multe persoane își prepară băuturi pentru slăbit pe bază de roiniță.

Dar oare aceste băuturi pe bază de roiniță sunt pe măsura așteptărilor? În acest articol afli tot ce trebuie să știi despre roiniță și dacă merită să-ți prepari o băutură cu roiniță chiar la tine acasă, mai ales dacă vrei să slăbești.

Roinița: beneficii pentru sănătate

Roinița este obținută din frunzele unei plante cunoscute sub numele de Melissa Officinalis. Mai este cunoscută și ca iarbă de albine sau mentă balsamică. De obicei, aceasta vine sub formă de extract uleios cu o aromă de lămâie, iar frunzele sale pot fi infuzate pentru a crea o băutură lichidă.

Ce face roinița atât de specială? Ei bine, conține „compuși chimici valoroși” cunoscuți sub numele de flavonoide. Flavonoidele pot acționa ca antioxidanți, anti-cancerigeni, antiinflamatori și antivirali. Roinița, în special, este bogată în compuși fenolici, similari cu citronela și neralul (citrala).

Deși roinița câștigă popularitate recent pe rețelele sociale, aceasta a fost folosită de mult timp pentru tratarea anxietății, nervozității, insomniei și depresiei. Cercetări recente au arătat chiar că roinița a avut efecte pozitive asupra reducerii nivelului de colesterol total, trigliceride și lipoproteine cu densitate joasă atunci când a fost administrată ca medicament pe bază de plante.

Posibile beneficii suplimentare pentru sănătate includ îmbunătățirea sănătății cognitive și creșterea memoriei. Roinița a fost, de asemenea, recomandată pentru tratarea inflamațiilor, herpesului și simptomelor sindromului premenstrual (PMS).

Rețeta băuturii cu roiniță care face furori pe Internet

Deci, ce este acest elixir de roiniță? Rețetele de pe TikTok diferă, dar cele mai multe includ următoarele ingrediente:

  • 1 cană de iarbă de roiniță proaspătă
  • 1 lingură de ghimbir proaspăt tocat
  • 1 lingură de usturoi proaspăt tocat
  • 1 lingură de miere crudă
  • 1 lingură de suc de lămâie

Adaugă primele trei ingrediente în 1 ½ căni de apă fierbinte și lasă-le la infuzat aproximativ 10 minute. Adaugă sucul de lămâie și mierea după infuzare. Amestecă bine și lasă să se răcească. Păstrează băutura în frigider și las-o la „odihnit” timp de trei zile. Videoclipul sugerează că, după ce a stat la rece, să scoți o lingură din amestec și să o combini cu un pahar de apă.

@anita_sahm Replying to @Maryanne ONeill498 The long awaited lemon balm recipe!! Boost your immune system, add a scoop of colsotrum to boost your gut health #lemonbalm #immunesystem #immuneboost #guthealth #elixir #tincture ♬ Wine Into Whiskey – Tucker Wetmore

Poate băutura cu roiniță să ajute la slăbit?

Roinița face valuri pe TikTok, iar oamenii susțin că ajută la eliminarea balonării și la pierderea în greutate. Proprietățile antibacteriene și antioxidante sunt sugerate a ajuta la relaxarea intestinelor, la îmbunătățirea digestiei și la susținerea procesului de reducere a balonării.

Cercetările pe oameni care demonstrează că roinița te poate ajuta să slăbești lipsesc. În acest context există o cantitate mică de cercetări pe animale care sugerează rezultate pozitive pentru acest extract uleios. Un studiu a arătat că extractul de roiniță a ajutat la stoparea obezității la șoareci cu rezistență la insulină.

În general, este nevoie de mai multe cercetări. Este foarte probabil ca mici schimbări în dietă, precum controlul porțiilor, adăugarea frecventă de legume fără amidon și concentrarea pe proteine slabe, să aibă un impact mai mare asupra pierderii în greutate decât un remediu pe bază de plante.

Foto: shutterstock

Surse:

  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37131158/
  • https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC10819686/
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12888775/
  • https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC7352304/

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult