Rețeta de nota 10 a Elenei Merișoreanu pentru cei mai buni ardei umpluți cu varză pentru iarnă

Elena Merișoreanu, mare cântăreață și iubitoare de folclor, mărturisește că primește ajutor în bucătărie, mai ales toamna, când pregătește conservele pentru iarnă.
  • Publicat:
Rețeta de nota 10 a Elenei Merișoreanu pentru cei mai buni ardei umpluți cu varză pentru iarnă

Artista a prezentat o rețetă de gogoșari umpluți cu varză învățată chiar de la mama sa.

Cum pregătește Elena Merișoreanu gogoșari umpluți cu varză

„Vă spun sincer, rețeta asta, a mea, e un deliciu, am făcut-o mereu. Spălăm bine gogoșarii, le tăiem codițele, scoatem semințele și îi lăsam un pic la scurs. Apoi luăm varză albă și roșie, le tăiem feliuțe subțiri, pe care mai apoi le băgăm în gogoșari, așa, combinate.

Așezăm gogoșarii frumos în borcane, în care mai punem hrean, țelină, usturoi, boabe de muștar, piper, foi de dafin, puteți pune și frunze de țelină, se văd frumos, plus busuioc și mărar uscat. La sfârșit, preparăm saramura, apă cu sare, o fierbem și o turnăm peste gogoșari. Evit oțetul, nu-mi face bine la stomac.

Eu mai pun, ca ingredient secret, și câteva linguri de miere, cam una, la 5 litri de conținut. Acoperim cu folie de celofan, legăm borcanul la gură, înșurubăm capacul și, până la primăvară, nu ai treabă! Le depozităm în cămară sau în beci. Ies un deliciu!”, a spus Elena Merișoreanu.

Cum pregătește Elena Merișoreanu gogoșari umpluți cu varză

O altă rețetă excepțională, pas cu pas, AICI.

Cantitatea perfectă de sare pentru cele mai bune murături

Saramura este elementul cheie care poate transforma o varză murată într-o adevărată delicatesă. Cantitatea de sare adăugată trebuie să fie exactă, pentru a asigura atât fermentația corectă, cât și păstrarea pe termen lung. Regula de bază sugerează utilizarea unei linguri de sare grunjoasă la fiecare litru de apă. Este esențial ca saramura să acopere complet varza din butoi, asigurând o fermentație uniformă.

Dacă sarea este prea puțină, saramura va fi prea slabă, ceea ce poate duce la alterarea verzei. Pe de altă parte, un exces de sare poate face murăturile prea sărate și poate afecta procesul de fermentație. De aceea, este important să evitați adăugarea de apă simplă în butoi, deoarece aceasta poate dilua saramura și compromite calitatea verzei.

Sursă foto: Shutterstock/Facebook.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”