Atunci când ai grijă de nivelul glicemiei reduci riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, probleme de rinichi și pierderi de vedere, alături de alte afecțiuni. Potrivit Centrului de Prevenție și Control al Bolilor, primii pași către o glicemie optimă sunt:
Când vine vorba de selectarea alimentelor specifice, ideal este să te concentrezi pe cerealele integrale și nu pe opțiunile rafinate, pe aicizii grași omega-3 și proteinele vegetale precum fasolea, lintea sau năutul. Iată trei rețete care îți reduc glicemia.
Combinând o varietae de legume, năut și cereale integrale precum quinoa poți obține un amestec excelent care să-ți țină colesterolul sub control. Legumele oferă vitamine și fibre, conțin prebiotice și au grijă de tractul gastrointestinal. Atât năutul, cât și quinoa conțin proteine vegetale și fibre, doi nutrienți cheie care sprijină glicemia.
Peștele conține nutrienți precum proteine, vitamina B12 și iod, dar ce îl face atât de special este, de fapt, omega-3. Peștele gras precum codul conține din plin omega-3 și oferă beneficii unice atunci când scopul tău este să ții glicemia sub control.
Produsele lactate precum brânza cottage sunt surse excelente de proteine și, totodată, conțin vitamine și minerale esențiale. Datele arată că aceste produse pot îmbunătăți secreția de insulină în rândul pacienților cu diabet de tip 2. În acest amestec, afinele conțin antioxidanți, fibre și proteine, în timp ce fisticul conține grăsimi sănătoase.