O dietă care are la bază consumul de fructe și legume este o dietă ideală pentru sănătate și, dacă ești o iubitoare de salată, iată încă un ingredient pe care-l poți adăuga pentru a jongla cu gusturile și texturile. Este vorba de ridichi, aceste legume crucifere care au beneficii impresionante pentru sănătate. Iată patru motive să le mănânci mai des.
Potrivit Departamentului de Agricultură al Statelor Unite (USDA), 116 grame de ridichi conțin mai puțin de 20 de calorii, doar 4 grame de carbohidrați, aproximativ 2 grame de fibre, 1 gram de proteine și zero grăsimi. De asemenea, aceeași cantitate vine la pachet cu 30% din necesarul zilnic de vitamina C, dar și cantități mici de vitamine B, potasiu, calciu, fier și magneziu.
Aceste legume, înrudite cu salata kale și broccoli, conțin substanțe naturale care reduc inflamațiile, protejează celulele împotriva agenților care pot produce cancerul și interferează cu creșterea celulelor canceroase. Totodată sunt compuși care au o activitate antibacteriană, inclusiv împotriva bacteriei Helicobacter pylori, asociat ulcerelor și cancerelor de stomac.
Antioxidanții au devenit destul de populari pentru o bună funcționare a sănătății, iar asta pentru că de-a lungul anilor s-a demonstrat că joacă un rol important în reducerea inflamațiilor și protejarea împotriva deteriorării celulare care poate duce la îmbătrânire prematură și apariția bolilor. Într-un review publicat în 2019 în jurnalul Nutrients, cercetătorii notează că aceste legume, care au fost folosite în medicină încă din antichitate, oferă diferite tipuri de antioxidați.
Oamenii de știință sunt de părere că acești compuși naturali pot fi benefici împotriva cancerelor precum cancerul cervical, de sân, de prostată, colon, ficat și plămân.
În urma unui studiu publicat în 2017 în jurnalul Nutrients s-a descoperit o legătură între ridichi și diabet. Sucul de rădăcină de ridiche sau extractul pot avea efecte protectoare acționând în organism ca un mecanism de apărare. Astfel, are impact asupra hormonilor care pot fi un declanșator în schimbările glucozei și, totodată, se reduce absorbția de glucoză în intestine și scade nivelul glicemiei.