Deseori le folosim în salată, taco sau alte preparate pentru un gust delicios, dar și pentru a ne bucura de vitaminele și mineralele esențiale pe care le conțin ridichile. De asemenea, acestea vin la pachet cu o ușoară notă picantă, motiv pentru care schimbă complet preparatul pe care alegem să-l consumăm.
Ridichile se numără pe lista superalimentelor, iar asta datorită conținutului de vitamina C, vitamine B, fier, vitamina K, magneziu și zinc. Acești nutrienți sunt implicați în procesul fiziologic, de la crearea de celule roșii, până la îmbunătățirea sănătății digestive. Acestea conțin compuși care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. 116 grame de ridichi conțin:
Îmbunătățește imunitatea. Conținutul de vitamine B și C ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar prin producția de celule albe. De asemenea, accelerează capacitatea celulelor albe de a funcționa corespunzător. Vitaminele B ajută enzimele să producă noi molecule organice, arată un review din 2019.
Reduce riscul de apariție a cancerului. Vitamina C joacă un rol important în prevenirea cancerului. Fiind un antioxidant, acesta luptă împotriva radicalilor liberi din organism.
Sprijină sănătatea digestivă. Legumele sunt cea mai bună sursă de fibre, ceea ce joacă un rol important pentru tractul digestiv, mai ales că ridichile conțin și fibre solubile care ajută la mișcarea în tubul digestiv, deoarece rămâne intactă și absoarbe fluidele, resturile și tot ceea ce se produce în urma procesului digestiv.
Scade riscul de apariție a diabetului. În urma unui review științific apărut în 2017, cercetătorii susțin că ridichile au un efect antidiabetic. Fibrele care se regăsesc în ridichi ajută la încetinirea absorbției de glucoză, dar și prevenirea glicemiei crescute.