Șase alimente pe care nu ar trebui să le ții vreodată în frigider. Cum se depozitează corect, să nu se strice

Un expert în sănătate a dezvăluit pe TikTok care sunt cele șase alimente populare pe care toată lumea tinde să le depoziteze greșit, la frigider, explicând cum ar trebui de fapt să fie ele ținute.
  • Publicat:
Șase alimente pe care nu ar trebui să le ții vreodată în frigider. Cum se depozitează corect, să nu se strice
Șase alimente pe care nu ar trebui să le ții vreodată în frigider. Cum se depozitează corect, să nu se strice

Influencerul de sănătate de pe rețelele sociale, Cory Rodriguez, cunoscut ca Health WithCory, a postat pe TikTok detalii despre alimentele pe care toată lumea tinde să le depoziteze incorect. În videoclipul său devenit viral, expertul în sănătate explică faptul că există șase alimente „pe care nu ar trebui să le ții vreodată în frigider”.

6 alimente pe care nu ar trebui să le ții vreodată în frigider

El a adăugat că unul dintre alimentele care este cel mai bine să fie ținut în afara frigiderului este mierea și a menționată că „La temperaturi scăzute, mierea poate cristaliza și se poate solidifica, așa că păstrați-o la temperatura camerei”.

Cory a mai explicat că, deși mulți oameni aleg să depoziteze roșiile în frigider, este de fapt mai bine să le țină la temperatura camerei.

„Roșiile își pot pierde din savoare și pot deveni făinoase atunci când sunt păstrate la temperaturi scăzute, așa că este mai bine să le păstrați pe blatul din bucătărie”, a explicat specialistul.

Ce recomandă Cory Rodriguez

De asemenea, expertul a sfătuit să nu păstrăm cafeaua în frigider și a explicat că „Dacă păstrați cafeaua în frigider, aceasta poate absorbi mirosurile și aromele altor alimente din frigider, așa că este mai bine să o țineți departe de frigider și de orice sursă de umiditate”.

Conform lui Cory, un alt aliment pe care mulți dintre noi îl păstrăm în mod inutil în frigider este sosul iute.

„Sosul iute conține suficient oțet pentru a împiedica dezvoltarea bacteriilor, așa că poate fi lăsat în afara frigiderului, iar ardeii păstrați la temperatura camerei vor avea, de asemenea, un gust mai intens”, a explicat în filmulețul postat pe TikTok.

Cartofii sunt un alt aliment pe care el recomandă să nu-l păstrăm în frigider, deoarece temperaturile scăzute „pot descompune amidonul din cartofi”, ceea ce poate afecta gustul. Recomandarea sa este să păstrăm cartofii într-un loc întunecos și răcoros, dar „nu într-un loc rece”. Pentru depozitarea usturoiului și a cepei, specialistul a menționat că atunci „Când vine vorba de usturoi și ceapă, le-ați cumpărat din afara frigiderului și ar trebui să rămână acolo”.

Expertul în sănătate explică, de asemenea, că, deși aceste sfaturi de depozitare sunt modul „ideal” de a păstra fiecare aliment, depinde și de clima în care locuiți și de cât de cald este în casă.

@healthwithcory ❌ Never Store These Foods In The Fridge! 😳 Which of these foods do you store in the fridge now?? 👉 These tips mainly come down to the taste and consistency of these foods changing when exposed to the cold air in the fridge. #food #science #healthyeating #foods #wellness ♬ original sound – Cory Rodriguez

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult