Aşadar ne aflăm în plin sezon al îngheţatei. Şi să spunem că vrem să ne delectăm acasă cu un preparat sănătos. Şi că n-am fi dispuşi să cheltuim jumătate din timpul dintr-o zi ca să o preparăm. Vedeţi mai jos cele mai delicioase reţete şi cele mai rapide modalităţi de preparare a îngheţatei 100% fără E-uri!
Cred că oricine dintre noi care a citit o etichetă a unei îngheţate din comerţ şi-a pus o întrebare logică. De ce un produs supus congelării are atât de multe substanţe conservante, atât de multe E-uri?
Dacă nu aţi ajuns să citiţi o astfel de etichetă, vă spunem noi că numărul ingredientelor poate să depăşească 50-60. În fabrică, un zer oricât de slab plus emulgatori, plus coloranţi, plus substanţe care dau gust apetisant conduc rapid la o îngheţată al cărei preţ este unul deseori mic şi accesibil oricui.
Dar vorbim de fapt despre un produs chimic, deloc nutritiv, e adevărat cu gust bun şi răcoros. Iar din când în când nu e nici o problemă să vă faceţi o poftă. Cu toate acestea, dacă aveţi doar 10 minute libere într-o seară, încercaţi să preparaţi acasă un produs delicios şi, de data aceasta, să rezulte un desert nutritiv, fără a renunţa la plăcerea gustului. Este atât de simplu, încât pare incredibil.