Zilele acestea România se confruntă cu un cod portocaliu și roșu de caniculă. Hidratarea este vitală, astfel, iar apa nu este singurul lucru care te menține hidratat – există și anumite alimente care te ajută să nu transpiri. Iată care sunt acestea!
Nu doar apa hidratează în zilele cu multe grade în termometre. La fel de eficiente sunt și FRUCTELE și LEGUMELE BOGATE în APĂ. Acestea nu doar că hidratează, dar luptă și împotriva transpirației. Astfel, în zilele caniculare, varza roșie, ardeii, broccoli, conopida sau vinetele sunt perfecte pentru a fi consumate. La fel de bun este și spanacul care, datorită faptului că are un conținut ridicat de fibre și săruri minerale, limitează absorbția de zahăr.
Dacă, pe de altă parte, doriți ceva mai dulce și mai gustos, atunci aceste pepenele verde sau strugurii pot fi alegeri excelente pe timp de caniculă.
Totodată, alimentele BOGATE în CALCIU sunt și acestea indicate spre consum. Calciul este un mineral care reglează temperatura corpului și ajută la reducerea transpirației. Așadar, puteți da iama în iaurt, brânză, fasole sau migdale.
Nu uitați nici de alimentele BOGATE în VITAMINA B. Vitamina B este esențială pentru funcționarea regulată a metabolismului și, prin urmare, pentru prevenirea transpirației. Adăugați alimente precum nuci, pâine sau pește în mesele voastre.
O altă plantă care ajută la calmarea sistemului nervos, dându-vă o senzație plăcută, răcoritoare este și menta. O puteți integra cu încredere în preparatele culinare sau adăuga în limonadă.
Și că tot vorbeam mai sus de vitamina B, ei bine, secara, orzul și ovăzul sunt cereale integrale bogate în vitamina B, care poate contracara transpirația excesivă. În plus, acestea conțin puține grăsimi și sunt, prin urmare, ușor de digerat. Deci, nu omiteți nici consumul de cereale vara aceasta.
La polul opus există și alimente care ar trebui evitate vara. Pe cât de delicioase sunt, unele dintre ele nu vor face decât să îți îngreuneze digestia. Cu alte cuvinte, pe timpul verii ar trebui să stai departe de ceapă, ciocolată, usturoi sau alimente picante.
FOTO: Shutterstock