Se întoarce roata: orezul brun și carnea de pui ar trebui să dispară din diete. Un biohacker le desființează!

Află de ce ar trebui să ocolești orezul brun și carnea de pui dacă vrei să fii sănătos și să slăbești.
  • Publicat:
Se întoarce roata: orezul brun și carnea de pui ar trebui să dispară din diete. Un biohacker le desființează!
Află de ce ar trebui să ocolești orezul brun și carnea de pui dacă vrei să fii sănătos și să slăbești.

Multă vreme, dietele de slăbire s-au bazat pe reducerea numărul de calorii și pe înlocuirea alimentelor considerate nocive cu unele sănătoase. Astfel, s-a întâmplat în primul rând cu consumul de grăsime, care a fost redus mult.

De asemenea, în multe diete, s-a mizat pe consumul preponderent de proteine. Apoi, o altă recomandare a nutriționiștilor a vizat înlocuirea alimentelor procesate cu versiunile lor integrale sau nepreparate termic.

Asupra acestor două recomandări au revenit mulți specialiști în ultimii ani. Astfel, că mulți au ajus la concluzia grăsimile sănătoase ar trebui să facă parte obligatoriu din orice regim alimentar.

La ora actuală, dieta ketogenică care permite consumul de grăsimi în proporție de 70 la sută din necesarul zilnic este susținută de medici experimentați precum dr. Sara Gottfried. Dieta ketogenică poate oferi și un bun restart al secreției echilibrate de hormoni la menopauză, dacă este asociată cu fastingul.

Un alt susținător al grăsimilor sănătoase este și Dave Asprey, antreprenor din Silicon Valley, autor al cărții “Dieta Bulletproof”. Dave Sprey se consideră primul biohacker, adică un promotor al metodelor care ne pot ajuta să fim sănătoși și longevivi.

De ce nu sunt bune carnea de pui și orezul brun?

În cartea sa “Dieta Bulletprrof”, Dave Asprey care s-a consultat de-a lungul timpului cu mulți medici și specialiști în nutriție explică de ce ar trebui să renunțăm la două alimente considerate bune în multe diete de slăbire.

Primul aliment este carnea de pui, dar și de alte păsări care sunt crescute la ora actuală cu foarte mult porumb și soia. Din cauza faptului că păsările nu sunt crescute liber, pe pășuni, carnea lor conține foarte multe grăsimi de tip omega-6, care nu sunt deloc sănătoase dacă sunt consumate în cantități mari. Astfel, pentru un aport de grăsimi sănătoase, sunt de preferat carnea de vită crescută cu iarbă, untul de la aceste animale, peștele sălbatic, avocado și nucile.

Un alt aliment care ar trebui consumat cu măsură este orezul în variantele sale integrale negru, brun sau sălbatic. Acesta conține fitat, lectine și anumite fibre care pot irita intestinul. Deși este mai sărac în nutrienți și poate conține arsenic, orezul alb nu provoacă aceleași probleme digestive.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult