Se poate congela pepenele verde? Iată ce trebuie să știi

  • Publicat:
Se poate congela pepenele verde? Iată ce trebuie să știi

Deși poți folosi fructe congelate pentru o mulțime de lucruri, unele nu se comportă bine după decongelare. Acest lucru este valabil în special pentru pepenele verde și de aceea nu îl vezi prea des în raionul de produse congelate al supermarketului.

Poți congela pepenele verde, dar va trebui să urmezi câțiva pași cheie și să folosești fructul congelat doar pentru anumite lucruri. Din fericire, acestea sunt delicioase și s-ar putea să te facă să privești pepenele verde într-un mod complet nou.

Cum să congelezi pepenele verde

Pepenele verde se congelează, în mod ideal, fără semințe. Taie coaja verde și partea albă și feliază interiorul roz în cuburi de aproximativ 2,5 cm. Tapetează una sau două tăvi mari de copt cu hârtie de pergament și pune cuburile deasupra, lăsând un mic spațiu între ele pentru a nu se atinge. Congelează timp de cel puțin 1 oră, ideal 2-3 ore.

Odată ce sunt congelate, transferă cuburile într-o pungă cu fermoar, scoate aerul și depozitează-le timp de până la o lună. Lucrează rapid, deoarece pepenele verde congelat începe să se dezghețe rapid.

Cum să folosești pepenele verde congelat

Nu este recomandat să decongelezi pepenele verde congelat. Deoarece este în mare parte apă, își pierde cea mai mare parte a apei când se dezgheață, dând fructului un aspect pălit și o textură spongioasă.

Din fericire, pepenele verde congelat este delicios! Dacă este o zi extrem de caldă, pur și simplu alege câteva bucăți de pepene verde congelat și te vei răcori imediat. Textura este similară cu cea a unei înghețate pe băț și nu are zahăr sau coloranți adăugați.

Adaugă pepenele verde congelat într-un procesor de alimente și transformă-l într-o granita rapidă. Pulsează de câteva ori pentru a descompune cuburile, apoi răzuiește pereții laterali. Rulează procesorul până când se formează o pulbere roz pufoasă. Servește imediat. Este delicios stropit cu lapte condensat îndulcit sau presărat cu un amestec de pudră de chili, sare și zahăr.

Poți de asemenea să adaugi pepenele verde congelat în băuturi mixate în loc de sau în plus față de gheață. Încearcă să faci o margarita cu pepene verde înghețat sau o limonadă cu pepene verde înghețat!

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Cum să alegi un pepene verde copt și dulce. Semnul pe care trebuie să îl cauți

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc