Obezitatea nu este determinata de cantitatea de alimente consumate, ci de calitatea acestora, ne transmite nutritionistul francez care ne-a si vizitat capitala de curand.
In opinia sa, obezitatea nu este nici rezultatul consumului exagerat de alimente si nici al sedentarismului. Pentru a crea un regim alimentar personalizat, nutritionistul trebuie sa ia in calcul glicemia si nivelul de insulina, crede francezul.
Prajelile si sanatatea
Consumul regulat de carne prajita in exces, aproape arsa, creste cu aproape 60% riscul de declansare a cancerului pancreatic, spune un studiu american prezentat la conferinta anuala a American Association for Cancer Research, in Denver.
Principalul autor a declarat ca „reducerea temperaturii pentru frigerea sau prajirea carnii, pentru a se evita arderea acesteia, ar putea fi o buna modalitate de a reduce riscul de aparitie a cancerului pancreatic”.
Substantele cancerigene se formeaza in timpul prepararii carnii (in special al celei rosii) la temperaturi foarte mari. In schimb, daca se alege o temperatura mai scazuta de preparare a carnii, aceste substante nu se mai formeaza.
La studiu au participat 62.581 persoane, care aveau o stare buna a sanatatii la inceputul cercetarii si care au dat informatii despre obiceiurile lor alimentare. In cei 9 ani de monitorizare, au aparut 208 cazuri de cancer pancreatic, in mare parte la voluntarii care preferau fripturile foarte bine prajite.
Nucile te feresc de cancer mamar
Consumul regulat de nuci poate preveni aparitia cancerului la san, dar si a maladiilor cardiace, potrivit rezultatelor unui studiu realizat recent in SUA. Efectele benefice ale consumului de nuci au fost testate pe soareci, dar specialistii spun ca se aplica si oamenilor.
Nucile contin ingrediente precum acizi grasi Omega-3, antioxidanti si fitosteroli, care reduc riscul de aparitie a tumorilor canceroase. „Este cunoscut faptul ca o dieta sanatoasa poate preveni bolile cronice.
Am demonstrat ca nucile, asociate unei alimentatii echilibrate – bogata in fructe si legume – reduc riscul dezvoltarii cancerului la sân”, a spus Elaine Hardman, coordonatoarea studiului.
Citeste si Prajelile nu ne imbolnavesc de cancer la stomac
Dieta la puterea a doua
Foto: SHUTTERSTOCK