Cynthia Kenyon, profesor – genetician in Statele Unite a descoperit
insa ca o viata lunga nu trebuie neaparat traiata in mizeria vrenei
afectiuni. Astfel studiile sale arata ca tot ce inseamna
carbohidrati in alimentatia noastra, incepand cu bananele si
cartofii si terminand cu painea, pastele si prajiturile, afecteaza
in mod direct genele responsabile cu tineretea si
longevitatea.
Aceasta a condus un studiu de laborator pe limbrici care, in cea
de-a 18 zi a existentei lor sunt deja mai lenti, slabiti, ridati,
iar cel mai probabil in cea de-a 20 zi mor. Acesta este cursul
normal al vietii lor. Kenyon a descoperit insa ca manipuland
anumite gene ii poate face pe limbrici sa traiasca, in loc de 20 de
zile, mai mult de 40 de zile, fara macar sa dea semne de batranete.
Cu alte cuvinte, daca descoperirile vor putea fi aplicate si la
oameni, am putea usor confunda o persoana de 60 de ani cu una de
30!
Mai mult decat atat, prin intermediul unei manipulari ceva mai
sofiscticate, Kenyon a reusit sa-i tina in viata pe limbrici un
numar impresionant de 144 de zile! De circa 7 ori mai mult decat
speranta normala de viata a unei astfel de vietati.
In privinta oamenilor, prin manipularea genelor care
controleaza insulina in organism se poate trai mai mult, fara ca
sanatatea sa fie ceva greu de atins. Si cum carbohidratii
determina organismul sa produca mai multa insulina, acestia ar
trebui sa fie primii pe lista alimentelor interzise.
„Carbohidratii si in special cei rafinati, precum zaharul, cresc
alarmant de mult nivelul insulinei in organism”, ne atentioneaza
Kenyon, completand mai departe ca ar trebui sa reducem considerabil
alimentele periculoase. Acestea sunt, in principal, cartofii,
orezul, painea, pastele. Alegeti, in locul lor, salate (fara
dressinguri dulci!), ulei de masline, nuci, legume verzi, branza,
pui si oua.
Cat de fascinant ar fi sa traim sanatosi pana la 90 de ani?
Citeste si: Iti
controlezi nivelul insulinei, previi
imbatranirea!