Secretul morcovilor intregi

Proprietatile anticancer ale morcovilor sunt mult mai puternice daca aceste legume sunt preparate intregi, fara sa fie taiate, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici de la Universitatea din Newcastle.
  • Publicat:
Secretul morcovilor intregi
Secretul morcovilor intregi

Proprietatile anticancer
ale morcovilor sunt mult mai puternice daca aceste legume sunt
preparate intregi, fara sa fie taiate, potrivit unui studiu
realizat de cercetatorii britanici de la Universitatea din
Newcastle.

Oamenii de stiinta au descoperit faptul ca morcovii fierti intregi
contin cu 25% mai mult falcarinol (o substanta anticancerigena)
comparativ cu morcovii taiati bucati inainte de preparare.
Experimentele de laborator, efectuate pe soareci a caror dieta a
fost suplimentata cu falcarinol, au demonstrat ca acestia au
dezvoltat mai putine tumori canceroase.

Ceilalti soareciau fost de 3 ori mai expusi riscului de aparitie a
cancerului. Coordonatoarea
acestui studiu a explicat ca, prin taierea morcovilor in rondele,
se mareste suprafata prin care nutrientii sunt eliminati din
legume, ajungând in lichidul in care ele sunt preparate.

O galeata de beneficii

Consumul zilnic de lapte scade riscul producerii de accidente cardiace si
cerebrale cu 20%, ne anunta cercetatorii britanici de la
Universitatea Reading, Cardiff. Ei au analizat concluziile a 324 de
studii anterioare care au avut ca subiect efectele consumului
zilnic de lapte asupra organismului.

Asa au descoperit faptul ca laptele protejeaza organismul de
majoritatea bolilor, cu exceptia cancerului la prostata, si ca
poate sa reduca numarul deceselor provocate de maladiile cronice cu
15-20%.

Untul de arahide, bucuria inimii

Untul de arahide poate fi benefic in lupta impotriva maladiilor
cardiace, deoarece este bogat in grasimi polinesaturate, care reduc
semnificativ concentratia de „colesterol rau”
din sange, aflam dintr-un studiu publicat in Journal of
Nutrition.

Untul de arahide, consumat de cel putin 5 ori pe saptamana, reduce
cu aproape 50% riscul de producere a infarctului, in opinia
cercetatorilor americani.

O echipa de experti de la Harvard Medical School din Boston a ajuns
la aceasta concluzie, dupa ce a studiat obiceiurile alimentare a
mii de femei care sufereau de diabet de tip II. Aceasta boala
conduce la cresterea semnificativa a riscului de producere a
infarctului si a accidentelor cerebrale.

Citeste si Alimente care intaresc
vederea

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
8 sfaturi pentru a slabi usor
8 sfaturi pentru a slabi usor