Dacă mănânci seminţe de pepene, nu îţi creşte un pepene în burtă! E adevărat, s-ar putea să te umfli ca un pepene după ce mănânci acest fruct delicios de vară, dar asta numai pentru că e plin de apă – 92%. Deci dacă mănânci dintr-un foc o jumătate de pepene de vreo 8 kilograme, e ca şi cum ai bea vreo 3 litri de apă. E firesc să te umfli!
Citește și: 10 fructe de vară perfecte la dietă. Au puține calorii, dar multe beneficii
Există totuși vreun pericol dacă înghițim semințele de pepene? Și cum pot fi consumate acestea în siguranță, pentru a profita de beneficiile lor? Află răspunsurile în continuare!
Multă lume nu le suferă, le dă deoparte cu precizie chirurgicală din felia de pepene, alţii nici nu le bagă de seamă şi le înfulecă pe toate, cu tot cu miezul roşu şi dulce de pepene.
Nu există niciun pericol dacă mănânci pepene cu tot cu seminţe, dar e posibil să te cam doară stomacul ulterior, pentru că acestea nu se digeră. Învelişul lor e atât de dur, încât sucurile gastrice nu au niciun efect asupra lor şi „vor ieşi” exact în forma în care au intrat.
Dacă vrei să profiţi de conţinutul lor nutriţional, e bine să le dai deoparte şi să le pui la încolţit, pentru a obţine germeni, mult mai uşor de digerat şi plini de substanţe nutritive.
Sau poţi lăsa seminţele la uscat, după care le bagi la cuptor şi le descojeşti, apoi le consumi ca gustare sau adăugate în diverse salate ori în iaurt, pentru a le creşte valoarea nutritivă.
Citește și: Legătura dintre pepene şi anemie. În ce combinaţii poate fi servit fructul verii
Seminţele de pepene sunt benefice atunci când sunt consumate în forma potrivită. Dacă le mănânci ca atare, direct din pepene, nu vor avea niciun efect, pentru că pur şi simplu nutrienţii nu sunt absorbiţi în organism, din cauza învelişului dur care acoperă miezul.
În schimb, dacă le consumi sub formă de seminţe încolţite sau coapte şi descojite, beneficiezi de o porţie generoasă de:
Aşadar, bucură-te de gustul perfect al pepenelui roşu în această vară şi pune deoparte seminţele, dacă ai răbdare să faci această operaţiune. Ulterior le poţi consuma ca gustare, între mese, sau le poţi adăuga în salate, sub formă de germeni.
Citește și: 10 alimente şi băuturi de consumat pe timp de caniculă