Un pahar de vin zilnic, savurat la o portie de somon cu legume. Iata recomandarea oamenilor de stiinta pentru femeile care pun pret pe sanatatea lor. Anumite substante din licoarea bahica s-ar parea ca stimuleaza absorbtia grasimilor sanatoase din peste, ceea ce face din combinatia de mai sus pranzul ideal.
Recentele descoperiri ale cercetatorilor italieni ar putea propulsa vinul la rang de medicament. De ce? Datorita puterii cu care lupta impotriva unor afectiuni precum hipertensiunea arteriala, incetarea subita a activitatii cardiace, boala coronariana si chiar atacul cerebral.
Ajuta absorbtia de Omega 3
Pare incredibil, dar studiile efectuate la Universitatea Catolica din Campobasso, Italia, arata ca un consum moderat de vin, adica un pahar pe zi in cazul femeilor, doua in cazul barbatilor, intensifica absorbtia de acizi grasi Omega 3 in organism.
Vorbim despre grasimi sanatoase, polinesaturate, asociate nu doar cu un risc scazut de boli cardiace, dar si cu reducerea senzatiei de oboseala si anxietate.
Plecand de la aceste concluzii, cercetatorii au si intocmit meniul ideal pentru o femeie hotarata sa-si pastreze sanatatea la cote maxime: somon cu legume si, evident, un pahar de vin.
Polifenolii, ingredienti premium
Incercand sa afle de unde acest efect benefic, oamenii de stiinta au comparat vinul cu berea si cu alte bauturi alcoolice. Desi a rezultat ca toate tipurile de alcool, consumate in cantitate moderata, sporesc nivelul Omega 3 in organism, vinul le surclaseaza pe toate. Iar „suspectul principal” pare a fi polifenolul, un antioxidant cu care se mandreste vinul si care contribuie din plin la intarirea sanatatii.
Pentru a profita din plin de avantajele acestor antioxidanti, nutritionistii ne recomanda dieta mediteraneana, bogata in peste si vin. Atentie, nu beti mai mult de 150 ml de vin pe zi, depasirea cantitatii recomandate poate anula complet beneficiile enumerate.
Citeste si 5 alimente pentru un super corp
Frumusetea trece prin stomac
Foto: SHUTTERSTOCK