Vă plac prăjiturile, cafeaua cu zahăr şi produsele de patiserie? Iată încă un motiv să nu daţi curs acestor pofte excesiv şi nu doar pentru că vă îngraşă. Zahărul în exces poate determina cancer.
Zahărul în exces are efect estrogenic şi poate influenţa apariţia cancerelor ginecologice – cancer de col uterin, de corp uterin, de ovar sau de sân. Aşadar, cantităţile reduse de zahăr vă ţin silueta sub control, dar vă reduc de asemenea şi riscurile unui cancer.
Şi carnea roşie în exces are efect estrogenic şi acţionează ca un hormon cu efect în creşterea riscului de apariţie a cancerelor ginecologice. Prudent ar fi să consumaţi o singură porţie de carne roşie săptămânal.
Specialiştii oncologi insistă sa renunţaţi şi la fumat. Aceasta deoarece se observă că, statistic, femeile tinere afectate de cancere ginecologice sunt fumătoare.
Aceste trei măsuri conduc şi la scăderea greutăţii corporale. E demonstrat faptul că grăsimea creşte de asemenera riscul cancerelor ginecologice. Motivul?
Grăsimea produce hormoni. La râdul lor, aceştia produc enzime care se constituie drept factori de creştere în cancerele ginecologice.
În prevenţie contează şi dacă în regimul alimentar variat includeţi des varză crudă, brocoli, conopidă, muştar, vin roşu natural, alături de legume şi fructele roşii.
Citeşte şi: Dieta Manhattan