Cina care te ajută să grăbești slăbirea nu trebuie să fie sofisticată, greu de gătit sau seacă. Poți mânca sănătos, gustos și diversificat seară la cină, în timp ce te asiguri că slăbești.
Mâncatul seara nu îngrașă, atâta timp cât:
a) nu depășești necesarul tău caloric de peste zi (aviz celor care se trezesc mereu ronțăind sau mâncând copios la cină)
b) iei o cină sănătoasă, ce promovează slăbirea
Totuși, potrivit healthmatch.io, există o serie de alimente pe care le poți consuma seara, fără să te îngrași. Cel mai important dintre acestea, recomandat de un renumit cardiolog, este cicoarea roșie (radicchio).
Dr. Li, recunoscut pentru munca sa educațională, subliniază importanța adoptării unei perspective cuprinzătoare pentru a asigura o alimentație sănătoasă. „De la pionierul om de știință și medic William Li, veți afla cum și în ce cantitate să folosiți cele peste 200 de alimente vindecătoare care pot lupta împotriva cancerului, pot reduce riscul de demență și pot preveni zeci de boli.”
Dacă există un ingredient pe care Dr. Li îl evidențiază, acesta este radicchio (cicoarea roșie). Este o legumă care este folosită în mod obișnuit în salate și mâncăruri gătite, dar care tinde să fie ignorată.
Radicchio are un gust ușor amar și o textură crocantă. Culoarea sa variază de la roșu intens la violet, iar frunzele pot avea vene albe.Este extrem de popular în Italia, atât pentru aroma sa distinctivă, cât și pentru proprietățile sale nutritive interesante.
„Radicchio este una dintre acele legume care activează mai multe sisteme de apărare în același timp”, explică cardiologul.
Radicchio este și o sursă bună de fibre dietetice, ceea ce poate ajuta la menținerea unui sistem digestiv sănătos, la reglarea tranzitului intestinal și la controlul greutății. Radicchio este și o sursă excelentă de antioxidanți, care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ din corp, protejând celulele împotriva deteriorării și reducând riscul de boli cronice.
O rețetă absolut delicioasă, AICI:
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecă mierea, oțetul și sarea într-un bol mic. Adaugă apoi uleiul treptat, dar și piperul. Pune apoi în bol și radicchio tocat și masează salata cu mâinile, astfel încât dressingul să fie repartizat uniform. Acoperă bolul și ține-l în frigider preț de 5 minute, apoi poți duce la masă salata de radicchio.
Citește și: Sari peste cină ca să nu te îngrași? Iată de ce nu este o idee bună