Singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12. Îl găsim în cămară și ne protejează sănătatea

  • Publicat:
Singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12. Îl găsim în cămară și ne protejează sănătatea

Voi știți care este alimentul banal din cămară care poate să protejeze sănătatea pe timpul iernii? În plus, sprijină procesul de detoxifiere și încetinește îmbătrânirea. 

Alimentul banal din cămară care îți protejează sănătatea

Varza este regina incontestabilă printre legumele cu proprietăţi benefice organismului. A fost şi încă este folosită ca remediu universal, datorită calităţilor terapeutice antitumorale, antioxidante şi antiinflamatoare. Este un bun remineralizant şi tonifiant.

Varza murată este unicul produs alimentar vegetal care conţine vitamina B12, care înlătură oboseala şi anemia, ajută în lupta cu îmbătrânirea. Carenţa de vitamină B12 se înregistrează cel mai des la vegetarienii convinşi şi la persoanele vârstnice. Ea generează palpitaţii, slăbiciuni, pierdere de memorie şi scăderea auzului.

În anul 1948, în varză s-a descoperit o substanţă antiulceroasă: vitamina U, care protejează mucoasa tractului gastro-intestinal de formarea ulcerului şi contribuie la tratarea ulceraţiilor. Sunt prezente şi alte vitamine şi microelemente, săruri minerale, glucide şi substanţe organice care stimulează producerea sucului gastric şi a secreţiei biliare.

Varza acră susține funcționarea creierului, repară celulele deteriorate și îmbunătățește performanța cognitivă

Ar putea fi o surpriză pentru mulți, dar oferă beneficii semnificative pentru sănătatea creierului prin conexiunea intestin-creier. „Varza este grozavă pentru creier. Nu stimulează neapărat creșterea celulelor creierului. Ceea ce face este să introducă bacterii bune în intestin”, explică dr. Robert Love, medic neurolog.

Intestinul și creierul sunt conectate prin intermediul nervului vag, formând ceea ce este cunoscut sub numele de conexiunea intestin-creier. „Bacteriile din intestin sunt foarte importante pentru sănătatea creierului”, adaugă specialistul.

Încorporarea zilnică a cel puțin unei porții de varză poate ajuta la menținerea unui microbiom intestinal sănătos, care, la rândul său, susține funcția cognitivă.

Este o legumă apreciată îndeosebi în timpul iernii

Varza murată – foarte săracă în calorii cu numai 17 kcal / 100 g este apreciată ca garnitură alături de produsele din carne și cartofi, dar și sub formă de salată.

Pentru combaterea balonării pe care varza murată o poate produce, amintim un vechi remediu naturist: adăugați câteva semințe de chimen.

Sursă foto: Profimedia.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”