Dacă vrei să topești kilogramele în mod rapid, natural, sănătos și fără prea mult efort, încearcă ceaiul de mărar! Iată cum îl poți consuma.
Mărarul este planta – condiment care are puterea de a transforma orice fel de mâncare absolut banal într-unul extrem de delicios, datorită aromei sale puternice și inconfundabile.
Originar din zona mediteraneeană și pontică, mărarul este o plantă care se cultivă anual și care rezistă, fără prea mari probleme, le termperaturi scăzute.
Datorită conținutului său mare de vitamine și minerale (fier, fosfor, potasiu, sulf, calciu, magneziu, retinol, șamd), mărarul are o sumedenie de proprietăți terapeutice, după cum urmează:
Citește și: Mărarul poate avea numeroase beneficii pentru sănătate în sezonul rece. Sfaturile nutriţionistului
Pe lângă cele enumerate mai sus, mărarul stimulează ă și topirea kilogramelor nedorite datorită proprietăților sale diuretice.
Ceaiul de mărar se poate prepară în două feluri:
Timp de o lună, consumăm 2 căni de ceai pe zi – perioada în care întreaga stare de sănătate se va îmbunătăți.
Citește și: Mărarul, recomandat în curele de slăbire
Pe perioada curei cu ceai de mărar, specialiștii recomandă stoparea consumului de alcool, de dulciuri, de grăsimi și de tot ce înseamnă alimentație nesănătoasă.
În schimb, este încurajat consumul de cel puțin 2 litri de apă/zi. Și, desigur, mișcarea!
Surse: Times Of India, Prevention, Style Craze