Care e cea mai mare problemă a alimentelor moderne? Conţin multe calorii şi puţini nutrienţi. Aşadar, aveţi nevoie de o restructurare alimentară, atât ca să vă hrăniţi cât şi ca să scădeţi în greutate.
Caloriile goale nu vă hrănesc, dar ajută la depunerea grăsimii. Este vorba în primul rând de mâncarea fast food, de mezeluri, brânză topită, pâine albă, produse de patiserie şi bere. La polul opus se află alimentele înalt nutritive care, în plus, aduc calorii negative. Acestea vă hrănesc şi reduc prin ele însele ţesutul adipos.
De fapt, nu există alimente care au calorii negative, această denumire fiind dată alimentelor care consumă mai multe calorii pentru a fi descompuse, digerate şi asimilate decât aduc în organism. Diferenţa este compensată prin arderea grăsimilor din corp.
Vorbim aşadar despre alimente care au calorii negative şi un indice glicemic scăzut, deci nu vă îngraşăţi sau calorii negative şi proteine, care iar vă ajută în procesul de slăbire. Aceste alimente se consumă de trei ori pe zi, iar între mese beţi cât mai multă apă şi luaţi două gustări de fructe. În felul acesta, veţi slăbi până la 6 kilograme pe lună.
Alimente care au calorii negative şi proteine:
– viţel, iepure, miel
– găină, curcan
– cod, macrou, merluciu, păstrăv
– fructe de mare
– soia
Alimente care au calorii negative şi indice glicemic scăzut:
-mazăre, fasole verde
-varză, broccoli, conopidă, vinete
-fructe de pădure, ananas, prune, piersici
-alune de pădure, fistic, castane comestibile, migdale, seminţe de pin
O combinaţie zilnică a acestor fructe, legume şi produse din carne vă scade săptămânal 2 kilograme din masa corporală grasă. Este vorba despre o cale sănătoasă de a slăbi şi de a vă menţine pe termen lung.
Citeşte şi: Ce să mănânci ca să scapi de durerile menstruale