Slăbeşte rapid: dietă, sfaturi, pericole care te pândesc

Ce propunem noi? O dietă prin care să-ţi reduci apetitul, să scapi de kilogramele în plus, toate astea în doar 3 paşi simpli.
  • Publicat:
Slăbeşte rapid: dietă, sfaturi, pericole care te pândesc

Sezonul rece este momentul perfect pentru orice domniţă să se preocupe de obţinerea unui ”summer body” perfect, mai ales după perioada Sărbătorilor, când mesele sunt încărcate cu mâncăruri tradiţionale şi deserturi delicioase. Spre fericirea oricărei femei, există numeroase modalităţi de a slăbi rapid, dar multe dintre dietele pe care le vei urma te vor înfometa sau nu ţi se vor potrivi şi vei ajunge să renunţi la ele, dându-ţi peste cap planurile. Ce propunem noi? O dietă prin care să-ţi reduci apetitul, să scapi de kilogramele în plus fără să te înfometezi, să-ţi îmbunătăţeşti sănătatea metabolismului, toate astea în doar 3 paşi simpli.

Slăbeşte rapid: renunţă la zahăr şi amidon

Una dintre cele mai importante alegeri pe care o poţi face în timpul unei diete este aceea de a renunţa la zahăr şi amidon. În momentul în care treci cu brio peste acest pas, vei observa că nu vei mai simţi nevoia să mănânci, iar numărul caloriilor consumate într-o zi obişnuită va fi mai mic. Acum, în loc să arzi calorii pentru a căpăta energie, corpul se va ”hrăni” cu grăsimea depozitată. Un alt beneficiu al reducerii carbohidraţilor este acela că ajută la reducerea nivelului de insulină din corp, iar astfel rinichii vor înmagazina excesul de sodiu şi apă. În felul acesta se reduce balonarea şi cantitatea de apă din corp care nu este necesară. Nu este de mirare că în prima săptămână vei reuşi să slăbeşi până la 5 sau mai multe kilograme, în urma acestui stil de viaţă fiind eliminate atât apa, cât şi grăsimea din organism.

Slăbeşte rapid: mănâncă proteine, grăsime şi legume

Fiecare masă pe care o consumi trebuie să includă o sursă de proteină, o sursă de grăsime şi legume cu un aport scăzut de carbohidraţi. Dacă îţi organizezi mesele astfel, automat vei ajunge să consumi cantitatea recomandată de carbohidraţi pe zi, undeva la 20-50 de grame.

Surse de proteină:

  • Carne- vită, pui, porc, miel;
  • Peşte şi fructe de mare- creveţi, somon, păstrăv;
  • Ouă- atât albuşul, cât şi gălbenuşul sunt ideale în dietă.

Dietele bogate în proteine pot reduce poftele şi gândurile obsesive asupra mâncării, în proporţie de 60%. De asemenea, se reduce dorinţa de a consuma gustări la miezul nopţii. Când vine vorba de scăderea în greutate, proteinele sunt cea mai bună alegere.

Legume scăzute în carbohidraţi:

  • broccoli;
  • conopidă;
  • spanac;
  • roşii;
  • salată kale;
  • varză de Bruxelles;
  • castraveţi;
  • varză;
  • salată verde.

O dietă care are la bază carne şi legume conţine toate fibrele, vitaminele şi mineralele necesare unui corp sănătos.

Surse de grăsime:

Slăbeşte rapid: fă exerciţii cu greutăţi de 3 ori pe săptămână

Nu este musai să mergi la sală pentru a scăpa de kilogramele în plus, dar este recomandat. Cea mai bună opţiune este aceea de a merge la sală de 3-4 ori pe săptămână. E suficient să faci câteva exerciţii de încălzire şi să ridici greutăţi, iar dacă nu ştii de unde să începi, poţi cere câteva sfaturi unui trainer. Dacă vei face exerciţii cu greutăţi, vei reuşi să arzi un număr semnificativ de calorii şi să previi încetinirea metabolismului, care reprezintă un dezavantaj al scăderii în greutate. Dacă exerciţiile cu greutăţi nu sunt punctul tău forte, atunci ar trebui să apelezi la cardio- mersul pe jos, joggingul, ciclismul sau înotul.

Bineînţeles, pentru o dietă sănătoasă şi rezultate vizibile, ai nevoie şi de o sursă de carbohidraţi, iar aceasta poate fi obţinută în urma consumului de orez, quinoa, ovăz sau fructe.

Sfaturi pentru a slăbi rapid

Consumă un mic dejun bogat în proteine. S-a demonstrat că un mic dejun bogat în proteine reduce pofta de mâncare şi raportul caloriilor consumate pe timpul zilei.

Evită băuturile care conţin zahăr şi sucurile de fructe. Dacă vrei să scazi în greutate, evită-le pe cât de mult posibil. Sunt cele care îngraşă cel mai tare.

Fibre solubile. Studiile arată că fibrele solubile reduc grăsimea, în special în zona abdomenului. Suplimentele care conţin fibre pot fi de ajutor.

Bea cafea sau ceai. Dacă eşti o iubitoare de cafea şi ceai, aducem veşti bune: poţi să le consumi în voie. De exemplu, cofeina accelerează metabolismul cu 3-11%.

Evită mâncarea procesată. Alimentele neprocesate sunt mult mai sănătoase, iar consumate în urma dietei, te va ajuta să obţii rezultate mai bune şi în timp mai scurt.

Mănâncă încet. Atunci când mănânci foarte repede rişti să te trezeşti cu câteva kilograme în plus. Astfel, cu cât mănânci mai încet, cu atât vei simţi că dispare senzaţia de foame.

Cântăreşte-te în fiecare zi. Studiile arată că persoanele care se cântăresc zilnic au şanse mai mari să ajungă la rezultatele mult dorite. Motivaţia este cheia.

Odihneşte-te în fiecare noapte. Lipsa somnului este unul dintre factorii care duc la apariţia kilogramelor în plus aşa că, este foarte important să ţii cont de acest aspect.

Slăbeşte rapid: pericole

Cu toate astea, să nu uităm şi de pericolele care te pândesc dacă urmezi o dietă pentru a slăbi rapid. Chiar dacă această dietă vine la pachet cu numeroase beneficii, există câteva schimbări şi provocări nu tocmai plăcute, mai ales dacă vorbim de o pierdere semnificativă în greutate.

Se lasă pielea şi apar vergeturile. Odată ce scazi brusc în greutate, pielea nu se va putea adapta cu uşurinţă şi, tocmai din această cauză apar vergeturile.

Apar dereglările ciclului menstrual. Schimbările hormonale pot avea efecte asupra ciclului menstrual. Stresul din spatele pierderii în greutate, instalat în corp, poate duce chiar la oprirea perioadei menstruale.

Corpul nu se mai încălzeşte. Una dintre problemele comune cu care te confrunţi când vrei să scazi în greutate are legătură cu schimbarea metabolismului şi conservarea energiei. Corpul ca să se încălzească are nevoie de extra calorii din care să producă energie. În felul acesta, vei fi mai sensibilă la frig sau la schimbările de temperatură.

Ai probleme cu somnul. Ceea ce mănânci poate afecta somnul, iar relaţia dintre mâncare şi odihnă este destul de complicată. Dacă vrei să ai parte de un somn odihnitor trebuie să creşti nivelul de triptofan din corp, iar pentru a face asta, e nevoie să consumi o cantitate mică de proteine şi carbohidraţi.

Îţi va fi greu să mai scazi în greutate. Cu cât pierzi rapid o cantitate mare de grăsime, cu atât îţi va fi mai greu să mai dai jos după. Şi, bineînţeles, există şansa de a te confrunta cu ”efectul boomerang” prin care să revii la kilogramele iniţiale.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult