Sorin Bontea, juratul popular de la MasterChef, a dezvăluit rețeta sa secretă pentru o delicioasă ciorbă de cartofi cu zeamă de varză, un preparat simplu, dar plin de savoare, pe care îl încearcă de la vârsta de 15 ani să îl reproducă perfect, inspirat de străbunica sa.
Ciorba, ideală pentru perioadele de post și pentru cei care preferă mâncărurile ușoare și sănătoase, păstrează gustul autentic al copilăriei bucătarului.
Rețeta lui Sorin Bontea include ingrediente simple, precum cartofi, morcovi, ceapă și zeamă de varză, dar secretul gustului stă în prepararea atentă a legumelor și fierberea lor lentă la foc mic, ceea ce asigură o ciorbă aromată și consistentă. Aceasta este una dintre rețetele care, după cum mărturisește chef-ul, îi aduce aminte de mirosul inconfundabil din bucătăria străbunicii sale.
Ceapa și morcovii se călesc în ulei, iar apoi se adaugă cartofii cubulețe și puțină apă. După ce legumele au fiert la foc mic, se adaugă roșiile și zeama de varză fiartă separat. După 5 minute de fierbere, se adaugă mărarul tocat mărunt pentru un plus de prospețime.
Sursă foto – Facebook Sorin Bontea